1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. MHP'den, Selçuk Özdağ'a saldırana ödül gibi atama
MHP'den, Selçuk Özdağ'a saldırana ödül gibi atama

MHP'den, Selçuk Özdağ'a saldırana ödül gibi atama

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a yapılan saldırı sonrası açılan davada savcılık talebiyle 20 gün sonra tahliye ettirilen 5 sanık arasında yer alan Gülahmet Türk'ün Bursa Ülkü Ocakları İl Başkanlığı'na getirildiği öğrenildi.

12 Haziran 2021 Cumartesi 12:46A+A-

HAKSÖZ HABER

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a cuma namazına gitmek için evinden çıktığı sırada bir grup ülkücü saldırı düzenlemiş ve Selçuk Özdağ darp edilmişti. Sanıklar olaydan sonra kayıplara karışmış, emniyete yapılan baskılar neticesinde şahıslar bulunmuş ve yargılanmıştı. Yargılanan sanıklar savcılığın talebi ile salıverilmişti.

Selçuk Özdağ'a yapılan saldırı sonrası açılan davanın iddianamesinde sanıklar Abdurrahman Gülseren, Berke Aygün, Gülahmet Türk, Kadir Hukanoğlu ve Muhammet Raşit Gürsoy hakkında kasten yaralama suçundan 9 yıla kadar ceza istenmişti.

Selçuk Özdağ’ın şoförünü ise silahla tehdit suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmiş fakat 5 şüpheli, savcılığın talebi üzerine 20 gün sonra tahliye edilmişti. Bu sanıklardan Gülahmet Türk'ün Bursa Ülkü Ocakları İl Başkanlığı'na getirildiği öğrenildi.

MHP’nin siyasileri hedef alan söylemlerinin ardından gerçekleştirilen bu saldırıya karşı MHP ve iktidar sessiz kalmıştı. Şimdi de saldırganlar adeta madalyalarını almaya başladı.

MHP’nin şiddeti körüklediği Türkiye siyasi tarihi hatırlandığında yapılan bu atamanın şiddeti açıkça destekleyen bir siyasi parti olan MHP’nin siyasi tavrını yeniden ortaya koyması açısından oldukça önemli görüldü.

Kamuoyu ise yapılan saldırıların ardından serbest bırakılan ardından da ödüllendirilen saldırganların yargılanması gerektiğini hatırlatıyor.

Selçuk Özdağ ise Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımlarda MHP’nin lideri Devlet Bahçeli’ye sordu: "15 Ocak 2021 de şahsıma yapılan kalleş saldırıda yer alan bu kişiyi bu göreve kim atadı Sn. Bahçeli’ye soruyorum?"

selcuk-ozdag-1.jpg

selcuk-ozdag-2.jpg

 

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da konuyu ilişkin yaptığı paylaşımda MHP’nin siyasi tavrını eleştirerek: "Sayın Bahçeli, hani siyasi etik yasası diyordunuz. Bu hangi etiğe sığar?" diye sordu.

davutoglu-ozdag.jpg

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum