1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Selahattin Demirtaş Altan Tan’ın Sözlerine Pek Bir Alınmış!
Selahattin Demirtaş Altan Tan’ın Sözlerine Pek Bir Alınmış!

Selahattin Demirtaş Altan Tan’ın Sözlerine Pek Bir Alınmış!

Demirtaş, Altan Tan’ı ima ederek “Partimizin eleştiri karar mekanizmaları vardır. Bunun dışında davranmak ne partinin programına ne siyasi ahlaka ne de disipline uyar.” dedi.

14 Haziran 2016 Salı 12:56A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Habertürk'e verdiği röportajda "Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız" diyen HDP Milletvekili Altan Tan'a tepki gösterdi.

Demirtaş, bir gazeteye "Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız" şeklinde açıklama yapan HDP Milletvekili Altan Tan'ı isim vermeden eleştirerek, "Yol ayrımına gelen biz değiliz. Çizgimiz olduğu yerde. 7 Haziran'da 1 Kasım'da halka ne söylediysek aynı noktadayız. Yolunu şaşıranlar kendileri bulacaktır" dedi.

HDP'nin anlayışın hakkını savunarak 6 milyon oy aldığını belirten Demirtaş, "Yol ayrımına gelen biz değiliz. Çizgimiz olduğu yerde. 7 Haziran'da 1 Kasım'da halka ne söylediysek aynı noktadayız. Yolunu şaşıranlar kendileri bulacaktır. Parti programı ortada, partinin belgeleri ortada. Hele bu zor dönemlerde, partimize saldırının bu kadar yoğun olduğu dönemde bizim birliğe, bütünlüğe ihtiyacımız var. Biz dört dörtlük bir parti değiliz, eleştirilmeyecek parti de değiliz. Ama partimizin eleştiri karar mekanizmaları vardır. Bunun dışında davranmak ne partinin programına ne siyasi ahlaka ne de disipline uyar. Herkes bunu gözeterek davranmak zorundadır. Bu parti kişilerle var olmadı kişilerle de var olmaz. Halkın alın teriyle, emeğiyle, binlerce evladının canıyla, özverisiyle var oldu" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum