1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Şehit Furkan Doğan Muş’lu Gençlere Anlatıldı
Şehit Furkan Doğan Muş’lu Gençlere Anlatıldı

Şehit Furkan Doğan Muş’lu Gençlere Anlatıldı

İlci İnşaat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Şehit Furkan Doğan Anlatıldı.

23 Şubat 2016 Salı 22:41A+A-

Muş İlci inşaat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin konferanslar dizisinin Şubat ayı (23.2.2016) konuğu araştırmacı Ramazan Kayan idi. 2010 yılında Filistin sorununa duyarlı kesimlerin Gazze’ye yardım girişimi bağlamında İsrail’in zorbalığı nedeniyle yaşanan acı hadiseyi anlatan Kayan sözlerini şöyle sürdürdü

“Bir grup aktivist, İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) organizasyonu ile İsrail ablukasındaki Gazze'ye yardım malzemeleri götürmek için, başta Mavi Marmara adlı gemi olmak üzere, bir grup gemi ile birlikte yola çıkmıştı. 31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze'ye yakın uluslararası sularda İsrail Ordusunun gemiye asker çıkarması üzerine organizasyon amacına ulaşamadı. Gazze insani yardım filosu saldırısı sonucunda gemi yolcularının bir kısmı hayatını kaybetmiş ya da yaralanmıştı.” Bu kısa bilgiyi veren Kayan ardından konferansın asıl konusunu teşkil eden Furkan Doğan’dan söz etti:

“O gemide bulunan ve şehit edilenlerden birisi de Furkan Doğan adında bir genç idi. Daha önce gençlere nasihat edildiğinde Musab bin Umeyr, Ammar bin Yasir örnek verilirdi. Ve o zaman gençler ‘Biz nerede onlar nerede?' diye düşünürlerdi. Onun için ben Musab bin Umeyr'den değil zamanın Musabı Şehit Furkan Doğan'dan örnekler verip, siz gençlere Furkan'ın ahlakını anlatmak istiyorum. Mavi Marmara da Şehit Furkan Doğan ile tanıştığımda güzel ahlakını fark ettim ve alnında secde izini gördüm. Şehidin şahadetinden sonra ailesinden, Furkan'ın babasından Furkan'ın kişiliği hakkında bilgi aldıkça Furkan'ın ahlakına hayranlığım arttı. Bakın kardeşler, Şehit Furkan babasının kendisine vermiş olduğu harçlığı götürüp iki yetim çocuğa veriyormuş. Ve o çocuklar şunu dediler bana; ‘Asıl şimdi yetim kaldık' İşte zamanın Mus'ab'ı diyeceğimiz insan.”

Programın ardından, İlci İnşaat Kız Anadolu İHL müdür yardımcılarından Yasemin Acar, “Mart ayı konuğumuz Prof. Dr. Mikail Bayram, öğrencilerimize ‘Malazgirt Zaferi’ hakkında bilgi verecektir. Bu konferanslar, öğrencilerimizin Müslümanca sorumluluklarını öğrenmelerine ve akademik bilgiyle tanışmalarına vesile oluyor.” dedi.

mus-20160223-01.jpg

mus-20160223-02.jpg

HABERE YORUM KAT