1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Şehir’i Ganimet Olarak Almak
Şehir’i Ganimet Olarak Almak

Şehir’i Ganimet Olarak Almak

Güney Uzun, Şehir Üniversitesine yönelik haksızlıkları konu edindiği yazısında AK Parti sözcüsü Ömer Çelik’in konuşmasında öne çıkan kayyum sinyalini değerlendiriyor.:

04 Aralık 2019 Çarşamba 18:28A+A-

GÜNEY UZUN / HAKSÖZ-HABER

İstanbul Şehir Üniversitesinin kampus arazisi ve mal varlıklarına Halk Bankası tarafından haciz konulması ile gündeme taşınan olay en son AK Parti “parti sözcüsü” Ömer Çelik’in AK Parti MYK sonrası yaptığı açıklama ile farklı bir hal aldı. Ömer Çelik Şehir üniversitesine kayyum atanacağını, Marmara Üniversitesine devredileceğini söyledi. Konu hakkında YÖK’ün karar alacağını belirtti.

Aslında AK Parti sözcüsünün bu açıklamaları baştan beri olayın siyasi mi değil mi diye yapılan tartışmalara son noktayı koymuş olması bakımından manidar. Konu ile ilgili YÖK, Halk Bankası, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Sözcüsü bir açıklama yapmıyor ama bir partinin sözcüsü kamuoyuna bundan sonra neler olacağına dair, AK Parti MYK’sında Şehir Üniversitesi ile ilgili ne kararlar alındığına ilişkin açıklamalarda bulunuyor…

Buradan anlaşılan YÖK’e talimat verildiği ve Şehir Üniversitesinin Marmara Üniversitesi bünyesine alınmasının istendiğidir. AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan toplumun özellikle de İslamcı kesimlerin, kişi ve kuruluşların tüm yapmayın etmeyin demelerine, Şehir Üniversitesini kendi politik çatışmalarınızın üstünde tutun önerilerine karşın bir geleneği, bir özel üniversiteyi devletin bürokratik çarkları arasında eritilmek üzere tasfiye kararı alıyor. (…)

YAZININ DEVAMI >>>