1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şehirde Esed Rejimi Kırsalda IŞİD!
Şehirde Esed Rejimi Kırsalda IŞİD!

Şehirde Esed Rejimi Kırsalda IŞİD!

Esed rejimi, “Suriyeli muhalifler” için kritik öneme sahip Halep'teki Handarat cephesine yönelik hava destekli büyük çapta bir operasyon başlattı. Aynı anlarda IŞİD de Halep'in Türkiye sınırında bulunan köylere saldırdı.

15 Nisan 2016 Cuma 08:46A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

“Suriyeli muhalifler” için kritik öneme sahip Halep'in kuzeyindeki Handarat cephesinde, rejim güçleri “muhalif” mevzilere yönelik gece saat 02.00'de hava destekli büyük çapta bir operasyon başlattı. Rejim güçlerinin hava saldırısına başladığı saatte Halep'in Kuzey kırsalı Türkiye sınırında bulunan köylere ise IŞİD saldırdı.

Halk Göç Etmeye Başladı

IŞİD, saldırıları sonrasında sabah saatlerinde 4 köyü ele geçirerek Azez kasabasına olan uzaklığını 7 kilometreye kadar düşürdü. Örgütün ilerleyişi Türkiye sınırında bulunan bazı küçük mülteci kamplarını da tehdit etmeye başladı. Bölgede yaşayan halk, güvenli gördükleri alanlara doğru göç etmeye başladı.

Çatışmalar Devam Ediyor

Dört gün önce IŞİD, “muhalifler”in ele geçirdiği Suriye'nin kuzeyindeki en büyük Türkmen beldesi Çobanbey ile birlikte çevresindeki Kasacık, Tat Humus, Tel Sefir, Karagöz, Tel Ahmar köyleri ile Şahin çiftlikleri bölgesini de geri almıştı. Yerel kaynaklar bölgede, “muhalifler”le IŞİD arasında yoğun çatışmaların sürdüğünü, “muhalifler”in örgütü püskürtmek için savaştığını belirtiyor.

Esed Rejimi Püskürtüldü

Handarat'a yapılan rejim saldırısı da gündüz saatlerinde püskürtüldü. Çatışmalarda 30'dan fazla rejim askeri “muhalifler” tarafından öldürüldü. Gün içerisinde taraflar eski mevzilerine dönerken, PKK’nın Suriye kolu PYD güçlerinin de rejime destek verdiği görüldü.

3 Köy “Muhalifler”e Geçti

Öte yandan kırsalda gece boyu ve gün içerisinde yaşanan şiddetli çatışmalardan sonra, IŞİD'in ele geçirdiği, Havar, İgbe ve Cariz köyleri yeniden “muhalifler” tarafından kontrol altına alındı. IŞİD ile “muhalifler” arasında yaşanan çatışmalara koalisyon güçleri havadan, Türkiye’nin topçu bataryaları ise karadan “muhalifler”e destek verdi.

25 IŞİD'li Öldürüldü

Bir diğer hareketlilik ise Türkiye'nin “kırmızı çizgimiz” dediği Azez kasabasına PKK’nın Suriye kolu PYD’nin saldırması oldu. Çatışmalarda iki tarafta üstünlük sağlayamazken, yaralılar dışında can kaybı olmadı. IŞİD'e karşı savaşan “muhalifler”de 7 kişi hayatını kaybetti, 11 kişinin de yaralı olduğu bilgisi verildi. IŞİD'in ise 25 can kaybı olduğu kaydedildi.

IŞİD Mülteci Kamplarını Saldırdı!

Asker sivil ayrımı yapmadan katliamlarını sürdüren IŞİD şimdi de, “muhalifler”in kontrolündeki mülteci kamplarına saldırdı. Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre IŞİD, “muhalifler”in Türkiye sınırında Azez-Cerablus hattındaki ilerleyişine misilleme olarak, Kilis'in karşısındaki İğde, Havar Kilis ve Harameyn mülteci kamplarına saldırdı.

1 Kadın ve 1 Çocuk Hayatını Kaybetti!

Yaklaşık 10 bin kişinin barındığı İğde kampından bir kadın ve bir çocuğun hayatını kaybettiği saldırıda, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Kaynaklar örgütün saldırı sırasında bazı çadırları ateşe verdiğini ve çok sayıda kişiyi de alıkoyduğunu anlattı.

Öte yandan bölgede devam eden şiddetli çatışmalardan ve IŞİD'in saldırılarından kaçan çok sayıda sivil Türkiye sınırına doğru geliyor. Türkiye ise IŞİD saldırılarına karşı Kilis sınırına tank sevkiyatına devam ediyor.

HABERE YORUM KAT