1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Sedef Kabaş serbest bırakıldı
Sedef Kabaş serbest bırakıldı

Sedef Kabaş serbest bırakıldı

Gazeteci Sedef Kabaş'a 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla açılan davada karar çıktı. Mahkeme, Kabaş'a 2 yıl 4 ay hapis cezası vererek tahliyesine karar verdi.

11 Mart 2022 Cuma 13:07A+A-

Sedef Kabaş'ın yargılanması İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya Sedef Kabaş ve avukatları ile Kabaş'tan şikayetçi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları katıldı.

Kabaş'ın kimlik tespitinin ardından savunması ve sorgusuna başlandı. Suçlamaları kabul etmeyen Kabaş, Cumhurbaşkanına hakaret gibi bir kastı olmadığını savundu.

Kabaş, daha önce emniyet ve savcılıktaki ifadelerinde olduğu gibi, Cumhurbaşkanına yönelik sarf ettiği sözün bir atasözü olduğunu söyledi.

Kabaş'ın savunmasının ardından Cumhuriyet savcısı, davanın esasına ilişkin görüşünü açıkladı. Savcı, Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve İçişleri Bakanı Soylu'ya hakaretten cezalandırılması, Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle beraat etmesi yönünde görüş bildirdi.

Duruşmada cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları Av. Ferah yıldız ve Av. Ömer Faruk Karagüzel hazır bulundu. 

Sedef Kabaş, TELE 1’deki programda şu ifadeleri kullanmıştı: “Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur.”

Duruşmada hakaret etmediğini belirten Kabaş bilindik siyası savunmalarını tekrar ederek, ifadelerinde hakaret olmadığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı avukatlarından Av. Ömer Faruk karagüzel şahsın pişman olmadığını, yapılan hakaretin doğrudan Cumhurbaşkanına yapıldığını, amaçlarının kamuoyunda infial yaratmak olduğunu, saldırının Cumhurbaşkanı özelinde Cumhurbaşkanlığı makamına yapıldığını söyleyerek şikayetlerinin tekrar etti.

Yine Av. Ferah Yıldız, şikayetlerinin devam ettiğini, üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Savcı, Kabaş'ın Erdoğan ve Soylu'ya hakaretten toplam 2 yıl 7,5 aydan 10,5 yıla kadar hapsini istedi. Hakim ise Sedef Kabaş'ın tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alıp tahliyesine karar verdi. Tutuksuz yargılanacak olan Sedef Kabaş için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Cumhurbaşkanına ve iki Bakana hakaretten toplam 12 yıl 10 aya kadar hapis cezası verilmesi talep ediliyordu.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum