1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sedat Peker'den yeni iddia: Süleyman Soylu İbrahim Kalın'ı takip ettiriyor
Sedat Peker'den yeni iddia: Süleyman Soylu İbrahim Kalın'ı takip ettiriyor

Sedat Peker'den yeni iddia: Süleyman Soylu İbrahim Kalın'ı takip ettiriyor

Sedat Peker, 6. videosunda da Soylu'yu bir kez daha hedef aldı. Soylu'ya yönelik "Sabıkalı Erdal Aras'ı 14 farkla genel başkan seçildikten sonra MYK'ya sen üye yapmadın mı?" diyen Peker, İbrahim Kalın'ın Soylu tarafından takip ettirildiğini söyledi.

20 Mayıs 2021 Perşembe 09:32A+A-

HAKSÖZ HABER

Zaferin büyüklüğü mücadelenin zorluğuyla ölçülür' başlıklı videoda Peker çok farklı iddialarda bulunduğu gibi yaşanan kimi olayların siyasilerin istekleri doğrultusunda gerçekleştiğini belirtti. Sedat Peker savcıları göreve çağırırken delil istiyorsunuz “alın size delil” diyerek verdiği kimi isimlerin telefon aramalarını kontrol etmelerinin onları çok farklı isimlere ve olaylara götüreceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ı takip ettirdiğini belirten Peker şöyle konuştu:

Bu işler nasıl başladı” diye soranlara ABD’li Michael Rubin’ın bir yazısıyla ‘fitilin ateşlendiğini belirterek cevap veren Peker, yazıda, “Sedat Peker etki alanını bu şekilde geliştirmeye devam ederse, PanTürkizm görüşüne sahip bu kişi bu şekilde güçlenmeye devam ederse, Tayyip Erdoğan sonrası oraya simge birinin seçilmesini sağlar. Arka perdeden de ülkeyi o yönetir” dendiğini söyledi.

Peker şöyle devam etti: Buna inanan ruh hastaları oldu, işin kötü yanı bizim arkadaşlarımız da gururlandılar, ‘Artık seni dünyada insanlar daha iyi anlayacak, konumunu anlayacaklar’ dediler. Dedim ki, ‘Bu tuzak, bize tuzak kurdular.’ ‘Tayyip Erdoğan sonrasına kimin planları varsa bizi mahvedecekler’ dedim.

İkinci kırılma noktamız

Sedat Peker, "İkinci kırılma noktası Elazığ'da şehit ailelerine yaptığımız ziyarette yaşandı. O gün Mehmet Ağar aradı. Derin Mehmet 'Elazığ mitingini iptal eder misin? O gün orada CHP'nin de mitingi var, ortalık karışabilir' dedi. Bizim Kafkas-Karadeniz kültürümüzde şehit aileleri devlet başkanından bile önemli, o nedenle iptal edemeyeceğimi söyledim. Daha sonra valilik kararıyla miting iptal edildi. İkinci kırılma noktası burası oldu. Biz tahakküm altına emir altına girecek insanlar değiliz."

Hürriyet'e saldırıyı Peker milletvekili aracılığıyla gerçekleştirmiş

Hürriyet gazetesine yapılan saldırıyı kendisinin yaptırdığını itiraf eden Peker, şöyle söyledi:

"Şimdi kendi yaptıklarımı anlatacağım. Delilleriyle anlatacağım. Aydın Doğan dönemindeki Hürriyet gazetesine yapılan saldırıyı ben yaptırttım. İsmini söyleyemeyeceğim bir milletvekili geldi rica etti. Ben gazeteyi bastırttım. Demirören senin oturduğun koltukta benim emeğim var. Bu sefer o yolladığınız aracılarla beni kandıramayacaksınız. Zaman kazanmak için o yolları yemem ben."

“Hürriyet gazetesi… Sizin gazetenizi ben bastırdım. Suç ikrarı yapıyorum. Bastırtmadan önce gelen milletvekilinin telefon sinyallerine bakabilirsiniz. Milletvekili, ‘Bizim gençlik kollarından birtakım arkadaşlar gidecekler. Onlar profesyonel değil. Sen böyle artık… Ben gönderdim…’ Lan ne oldu maaşı kadar namusu olanlar. Savcılar işte ikrar, delil. Ben yaptım. Milletvekili söyledi… Aydın Doğan yaşlı adam. Bir taraftan ölüm korkusu sardı. Bir taraftan devam eden mahkemeyle… Lan senin oturduğun koltukta benim emeğim var. Ben pislik, siz temizlik he… Namussuzsunuz ulan. Pambukören… (Yıldırım Demirören’e sesleniyor) Seni adım adım takip edeceğim, Azerbaycan her şey…”

Süleyman Soylu’nun oğluna tahsis edilen aracı kim kullanıyordu?

Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef almaya devam ederek:

"Süslü Süleyman 613 kişi hakkında dinleme kararı çıkarttı. Bu savaşın 3 ihtimali var; bir ben ölürüm, 2 cezaevine girerim ve üç hayatta kalırım. 5 tane ayrı plan yaptım. Bu 3 ihtimalde de kazanan ben olacağım. Ölürsem kahraman olacağım, cezaevine girersem de kahraman olacağım. Bana Sedat Peker terör örgütü açın ama FETÖ ile olmaz. Buna kimse inanmaz, insanlar 'FETÖ bu adamlar Sedat Peker'e çok zulmetti' der asla kanmazlar. Doğru senin adamın Resul var. Organizeden sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı. Senin operasyon adamın. Dünyanın en büyük uyuşturucu operasyonu yaptıklarını duyurdular 1,5 sene önce. Peki, nerede bu uyuşturucu, yarım kilo uyuşturucu ile dünyanın en büyük operasyonu mu olur? Nevzat Kaya diye bir adam var, oto galerici.

Operasyondan 10 gün öncesine kadar Süleyman Soylu'nun oğlunun plakasını kullanıyor. Ayrıcalıklı yani aynı benim gibi. Hiçbir polis durduramaz. Oğluna söylüyor 'Operasyon olacak o ihtisası iptal edelim’ diyor. Kayıtlarda var, açıp baksınlar. Telefon irtibatları ne zaman kesildi, bir baksınlar. Engin, Nevzat Kaya'ya 5 milyon dolar verirsen, seni bu operasyondan ayrı tutarız diyor. Ben onlara iki araba verdim neden para vereyim diyor, anlamıyor mevzuyu sonra 'Tamam' diyor. Operasyon oluyor bunu da alıyorlar. Bunlar bütün kötülükleri en sevdiklerine yaparlar.”

Herkesi FETÖ ile tehdit etmişler

Peker insanların haraca bağlandığını ve FETÖ ile tehdit edildiğini belirterek: “O olayda kaç yüz kişi gözaltına alındı, hiçbirinin Ankara ile bağlantısı yok. Sen nasıl Ankara'dan bu operasyonu yapıyorsun. MASAK'ın başkanının avukat eşi hakkında FETÖ soruşturması diye bir şey yapmışlar. Bakın herkes hakkında FETÖ suçlaması var. Adamın elini kolunu bağlamışlar. MASAK'ın raporunu çıkarıp Ankara'dan operasyon yapıyorlar. Kim yapıyor bunu: Resul. Resul, Soylu'nun evlatlığı. Suçun bir kısmının Ankara ile alakası yok ama operasyonun merkezi Ankara. 1,5 yıl geçti niye dava açılmadı. Oğlun Engin ve saz arkadaşları hepsinden para alıyor. Güya dünyanın en büyük operasyonu ama yarım kilo uyuşturucu yok ortada. Benim de dinlemelerim Ankara'dan alınmış. Suçumum tekrara ediyorum milletvekilini dövdürdüm. Suç yeri İstanbul, izin Ankara'dan alınıyor. Niye? Çünkü Resul Ankara'da.

Daha benim hakkımda kırmızı bülten çıkarmaktan acizler. Daha Zorlu binasını anlatacağım. Senin kardeşin orada, telefon dinleme tapeleri geliyor. Milleti orada parça parça parçalıyorlar. Savcılar delil istiyor son iki ayda oraya hangi işadamları gelmiş. Bu adamın resim unvanı yok bu adam orada ne iş yapıyor. FETÖ diye insanlardan para koparıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Peker kendi adamının Soylu’nun yolunu açarak insanlara para dağıttığını söyledi

Peker, “Delil nerde diyor bu süslü Süleyman. Erdal Aras, bir dönem benim adamım diye gözaltına alındı. Türkiye'nin en önemli davalarından biri. Kemal Horzum, Mehmet Ali Yılmaz, o sırada devlet bakanı. Aralarında sorun var. Mehmet Ali abi bize yakın Kemal Horzum mafyatik bir tip. Sonra polis falan ülkenin gündemi değişti. Rahmet Alparslan Türkeş telefon ettikten sonra ortalık yatışmıştı. Erdal Aras herkes bilir benim adamım, sabıkalı. Sabıkalı Erdal Aras'ı 14 farkla genel başkan seçildikten sonra MYK'ya sen üye yapmadın mı?

Kokain yakalatmıyorlar paralarına kıyamadıkları için

Peker, “İşler karışınca hemen uyuşturucu yakalatmaya başlarlar, devlet iş yapıyor demek için. Geçen Suriye açıklarında 1,5 ton esrar yakalandı. Bunun bedeli 300 bin dolar. Ulan 5 ton kokain yakalasana. Ulan paranıza bile kıyamıyorsunuz. Netflix'te gençler bu işlerin nasıl döndüğünü biliyor.” dedi.

 

Sedat Peker'in yayımladığı 6. video

HABERE YORUM KAT

7 Yorum