1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Seçim Gününde de Katliam! Suriye’de 107 Şehit!
Seçim Gününde de Katliam! Suriye’de 107 Şehit!

Seçim Gününde de Katliam! Suriye’de 107 Şehit!

Bugün göstermelik “devlet başkanı seçimi”nin başladığı Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birlikleri 107 kişiyi katletti. Öldürülenlerin 17’si çocuk, 10’u kadın…

04 Haziran 2014 Çarşamba 04:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Esed’e bağlı ordu birliklerinin ve çetelerin çeşitli kentlerde muhaliflerin denetiminde olan bölgelere havadan ve karadan ağır silahlarla saldırması sonucunda 17’si çocuk, 10’u kadın olmak üzere 107 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC)’nin verilerine göre Halep'te 44, Şam ve kırsalında 35, Deyru'z Zor’da 9, İdlib'te 6, Hama'da 6, Humus'ta 4 ve Dera'da 3 olmak üzere 107 kişi hayatını kaybetti ve ölenlerin 17’si çocuk…

LCC raporunda, orduya ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Dareya bölgesine 20'den fazla "varil bombasıyla" saldırdığı ve bölgede büyük hasarın meydana geldiği kaydedildi.

Başkentin Duma, Muleyha, Cobar, Kabun ve Zemelka bölgelerinin de yoğun bir şekilde hava ve kara saldırılarına maruz kaldığı belirtilen açıklamada, başkent Şam'ın merkezine kimin tarafından atıldığı belli olmayan 60'a yakın havan topu mermisinin düştüğü aktarıldı.

Şam'ın merkezine düşen havan topu mermisinde çok sayıda kişinin yaralandığı işaret edilen açıklamada, orduya bağlı savaş uçaklarının Halep'teki muhaliflerin denetimindeki Şear bölgesini sabahtan akşama kadar "varil bombasıyla" saldırmasında aralarında bir caminin de olduğu çok sayıda binanın yıkıldığı ve hasar gördüğü iletildi.

Suriye hava güçlerine bağlı savaş uçaklarının kentte farklı bölgeleri bombalamasında yaralıların olduğu vurgulanan açıklamada, ordunun Halep'in Azez, Mari, Anadan ve Tel Rıfat ilçelerini bombaladığı işaret edildi.

Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ise Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Halep'in güneyinde yer alan bölgelerde hafif ve ağır silahlarla rejim güçlerine saldırdığını kaydetti. ÖSO'nun saldırılarında Esed güçlerinin zayiat verdiğini belirten SRGC, silahlı muhaliflerin, hükümet güçlerinin güneyde ilerlemelerini durdurduğunu bildirdi.

İşte seçim günü Halep'te yaşananlar:

Camileri de hedef almaya devam ediyorlar:

HABERE YORUM KAT