1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SOMALİ

  4. Şebab’dan Kenya’ya: Bu İşgalinizin Cezası
Şebab’dan Kenya’ya: Bu İşgalinizin Cezası

Şebab’dan Kenya’ya: Bu İşgalinizin Cezası

Kenya'daki saldırıyı düzenleyen Şebab, "Somali Müslümanlarının kanı Kenya'nın Hristiyanlarının kanından daha ucuz değil" mesajı verdi.

23 Eylül 2013 Pazartesi 20:19A+A-

Abdulkadir Şen'in haberi:

Somali'de bağımsız bir İslam devleti kurmak için mücadele yürüten Şebab Hareketi önceki gün Kenya'da batılı diplomatların bulunduğu bölgelerde büyük bir saldırı düzenledi. Şebab "Somali'de öldürülen Müslümanların kanı Kenya'nın Hristiyanlarının kanından daha ucuz değil" mesajı verdi.

Kenya'nın başkenti Nairobi'de düzenlenen silahlı saldırıda 68 kişi hayatını kaybetti 175 kişi de yaralandı. Kenya ordu sözcüsü, hala devam eden operasyonda rehinelerin büyük kısmını kurtardıklarını açıkladı. Saldırıyı gerçekleştiren Eş-Şebab savaşçıları, halen binada bulunuyor. İsrail özel kuvvetlerinin de destek verdiği Kenyalı güvenlik güçleri, militanların elinde bulunan rehineleri kurtarmaya çalışıyor.

 

Şebab: Masa yok, artık savaş zamanı

Şebab saldırıyı üstlenerek "Kenya'yı daha önce ülkemizi işgal etmemesi ve Müslüman katliamı yapmaması konusunda uyarmıştırk. Onlara saldıracağımızı da belirtmiştik. Şimdi masaya oturmayı teklif etmesinler. Artık savaş zamanı" dedi. 

Bilindiği gibi Kenya 50 bin kişilik askeri birlikle Somali'de İslami Harekete karşı savaşıyor. Saldırıda onlarca Kenya güvenlik görevlisi öldürülürken biri Kanadalı diğeri Ganalı iki diplomat da öldürüldü. 

 

Alışveriş Merkezi Propagandası:

Westgate Mall Sadece Diplomatlara ve Ajanlara Özel

Şebab Hareketi’nin saldırıları sonrasında Türkiye ve Dünya basınında saldırının sivil insanlara yapıldığına dair açıklama ve haberler yer almaya başladı. Oysa Somali’de 50 bin asker bulunduran ve ülkede büyük katliamlara imza atan Kenya’da Genç Mücahidler Hareketi’nin saldırdığı bölgenin sadece diplomatlar, misyonerler ve ajanların gittiği Irak’taki Yeşil Bölge gibi güvenlikli bir yer olduğu biliniyor. Saldırıda ölenlerin çoğunluğunun diplomat, ajan ve misyoner olması da bu bilgiyi doğruluyor.

 

Diplomatlar, ajanlar ve misyonerler öldürüldü

Şebab hareketi tarafından düzenlenen saldırıda 3 Avustralyalı, 3 İngiltereli sömürge sorumlusu, 2 Kanadalı diplomat, iki Fransız, 2 Prusya’lı bir Güney Kore’li misyoner öldürüldü 10’dan Fazla Amerika’lı ajan ve diplomat da yaralandı. Dünya medyası başlangıçta Amerikalıların varlığını açıklarken daha sonra olayın vahşi bir sivil hedefe saldırı olarak görülmesi için Amerikanlıların varlığı medyada gizlenmeye başlandı.

 

Kenya devlet başkanının yeğeni de öldü

Saldırıda Somali’deki savaşı yöneten ve Kenya Ordusu başkomutanı sayılan Devlet başkanı Uhuru Muigai Kenyatta;’nın diplomat olan yeğeninin de öldürüldüğü bildirildi.

 

Şebab Kenya’yı Uyarmıştı

Şebab hareketinin 2011 sonlarında Kenya’yı Somali’de 54 Afrika ülkesi, ABD, Fransa gibi ülkelerin desteğiyle yürütülen ve “Haçlı Savaşı” olarak isimlendirdiği savaşa katılmama konusunda uyarmış ve Kenya’ya bir düşmanlıklarının olmadığını ilan etmişti. Ancak Kenya 50 bin askerle savaşa katılmış ve binlerce Somalilinin ölmesine neden olmuştu. Şebab Kenya’ya saldıracağını ve sorumlunun Kenya hükümeti olduğunu açıklamıştı.

Batı destekli Somali Başkanı Olayı Kınadı

Saldırı sonrasında Batı destekli Somali devlet başkanı ve Somali’de on yıllardır çeşitli katliamlara imza atan Batı’lı liderler olayı şiddetle kınadıklarını açıkladılar. Afrika Birliği, AB ve BM olayı en önce kınayan uluslar arası örgütler oldu.

 

İran’dan Sert Kınama

Suriye’de 120 bin insanın Esed rejimi tarafından öldürülmesine bugüne kadar kınama yayınlamayan İran Dışişleri Sözcüsü Marziye Afkam olayı şiddetle kınadıklarını açıkladı.

Saldırıdan Kareler: 

 

File:Nakumatt Westgate.JPG

 

somalimemo.net

 

somalimemo.net

 

somalimemo.net

 

Customers run following a shootout between unidentified armed men and the police at the Westgate shopping mall in Nairobi

 

Police take cover outside Westgate shopping centre where gunmen went on a shooting spree in Nairobi

westgate

(INCANEWS)

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum