1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. SDG’nin ‘yeni ABD yönetimi’ umudu!
SDG’nin ‘yeni ABD yönetimi’ umudu!

SDG’nin ‘yeni ABD yönetimi’ umudu!

SDG ismiyle meşruiyet kazanmaya çalışan Suriye PKK’sı bütün ümitlerini Biden yönetimine bağlamış.

02 Şubat 2021 Salı 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

PKK’nın Suriye’nin kuzeydoğusundaki örgütlü yapısı olan SDG’nin ‘başkomutan’ olarak tanımladığı Mazlum KobaniJoe Biden'ın ABD Başkanı seçilmiş olmasının kendisine Suriye krizinin gerçekçi çözümü için daha büyük bir umut verdiğini" söyledi.

Mazlum Kobani ve Suriye PKK’sı ABD’den ciddi yardım görüyor. Trump yönetimi zamanında da askeri yardımlar başta olmak üzere yoğun destek alan SDG’nin, Biden yönetimiyle var olan desteğin artacağına olan inancı artmışa benziyor.

ABD ile birlikte bölgedeki emperyal planlarla hesaplaşan(!) Suriye PKK’sı SDG ismiyle örgütlenerek kendisine meşru bir zemin sağlama çabasında. Mazlum Kobani’nin son açıklamaları aslında bir tenakuz ortaya çıkartıyor. Zira Kobani Trump döneminde de el üstünde tutulan bir isimdi. Donald Trump, Kobani'ye birkaç kez teşekkür etmiş, hem Trump hem de bölgedeki ABD'li komutanlar kendisiyle yüz yüze görüşerek ittifaklarını vurgulamıştı.

Biden yönetimi sonrasında SDG’nin bölgedeki faaliyetlerinin ne ölçüde değişeceği ise belirsizliğini koruyor. Çok bariz bir değişim beklenmezken SDG/YPG’nin ABD ve Rusya tarafından önemli bir müttefik olarak görüldüğü zaten biliniyor.

Tüm bunları göz önüne alınca Kobani’nin son açıklamaları aslında hiçbir şey ifade etmiyor. Biden, Trump veya Putin fark etmeksizin bölgede zalim devletlerle işbirliği içinde olan sol örgütlerin anti-emperyalist palavraları sadece trajikomik ve absürt bir durumla karşı karşıya olduğumuzu kanıtlıyor!

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT