1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şaul: İsrail Oğlumu Geri Getirmek İçin Hiçbir Şey Yapmıyor
Şaul: İsrail Oğlumu Geri Getirmek İçin Hiçbir Şey Yapmıyor

Şaul: İsrail Oğlumu Geri Getirmek İçin Hiçbir Şey Yapmıyor

Herzl Şaul, oğlunun bulunamamasına duyduğu üzüntünün sağlık durumunu kötü etkilediğini söyledi.

07 Nisan 2016 Perşembe 21:02A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın elinde esir olan işgal askeri Aron Şaul'un babası, işgal hükümetini suçlayarak, oğlunun geri getirilmesi için hükümetin hiçbir şey yapmadığını söyledi.

İşgal rejimi gazetelerinden Yediot Ahranot'un bugünkü (7 Nisan Perşembe) sayısında konuyla ilgili yayınladığı haberde, 2014 yazında işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı savaş sırasında ortadan kaybolan Aron Şaul'un babası Herzl Şaul'un kanser hastası olduğu ve sağlık durumunun kötüye gittiği, bu nedenle işgal hükümetinden oğlunu geri getirmesini ısrarla istediği ifade edildi.

İşgal hükümeti, Aron Şaul'un 20 Temmuz 2014'te altı işgal askeriyle birlikte Gazze'nin Eş-Şucaiyye Mahallesi'nde öldüğünü fakat cesedinin bulunamadığını iddia ederken, İzzeddin El-Kassam Tugayları ise Şaul'un elinde esir olduğunu söylüyor.

Oğlunun akıbetinin meçhul olmasına duyduğu üzüntünün sağlık durumunu etkilediğini kaydeden Herzl Şaul, "Her sabah Aron'un cesedinin getirilmesi için yeterince çaba gösterilmediği düşüncesiyle uyanıyorum" dedi.

Aron'un annesinin oğlunun hâlâ yaşadığına inandığı yönündeki açıklamalarına değinen Herzl Şaul, "Zahava hâlâ öyle inanıyor. Nihayetinde o bir anne. Acı gerçeği kabullenmesi zor" dedi.

Hamas Hareketi, geçtiğimiz günlerde esir alınan dört işgal askerinin fotoğraflarını yayınlamış fakat akıbetleri hakkında herhangi bir bilgi vermemişti.

FİEM

HABERE YORUM KAT