1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sapkınlık masum gösterilmeye mi çalışılıyor?
Sapkınlık masum gösterilmeye mi çalışılıyor?

Sapkınlık masum gösterilmeye mi çalışılıyor?

Amerika Birleşik Devletleri Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, evlatlık edindikleri çocuklar ile çekindikleri bir resmi paylaştı. Buttigieg’in eşcinselliği meşru ve faydalı gösterdikleri düşünülen fotoğrafları tepki çekti.

07 Eylül 2021 Salı 17:17A+A-

HAKSÖZ HABER

Amerika Birleşik Devletleri Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg’in sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı görsel, dünya basınında oldukça yer edindi.

Birçok Avrupa ülkesinin siyasileri paylaşılan fotoğrafa yaptıkları yorumlarla “iyi dileklerini” sunarken, paylaşılan görselin içerdiği mesaj bir “zafer havası” olarak lanse edildi.

Eşcinsel sapkınlığın övüldüğü günümüz dünyasında, eşcinsel sapkınlığa karşı söylemlerde bulunanların “çarmıha gerilmeye” çalışıldığı ise biliniyor.

Cinsel sapkın bireylerin “evlat edinmelerinin” önünde birçok ülkede yasalar engel oluştururken, Amerika kıtasının kuzey kesimindeki ülkeler için alışılması gereken durumlar olarak görülüyor.

Cinsel sapkınlıklarına rağmen normal kabul edilen, ahlaki kaygı ve güdüleri zarar görmüş 'biyolojik insanların' evlat edinmeleri anormal bir durumun da ötesinde kaygı verici bir durumdur!

Toplumsal ahlakın zedelendiği ülkeler için belki yasalar tarafından kabul edilen bu gayrimeşru durum, insan fıtratına açıkça aykırıdır.

Eşcinsel sapkınlık alenen insan fıtratına aykırı bir durum olmasına rağmen, birçok insanın sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajlarda eşcinselliğe övgüler düzmeleri, ahlaksızlığın meşru kılınma çabası olarak yorumlanıyor.

Türkiye’de de, Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımının bir oyuncusu olan Ebrar Kararkurt, sosyal medya üzerinden eşcinselliğini ifade eden paylaşımlarda bulunmuştu.

Kadın Milli Voleybol takımına isterse şampiyonluğu getirmiş olması kendisinin cinsel bir sapkınlık eğilimi içerisinde bulunduğu gerçeğini değiştirmeyecekti.

Buna rağmen voleybolcunun eşcinselliği üzerinden yürütülen algı çalışmasında, “eşcinselliğe saygı duyacaksınız” söylemleri “eşcinselliğin sapkınlık” olduğu gerçeğini dile getirenlere karşı adeta birer nefret söylemi içerisinde sunuldu.

Sapkınca bir tutum olduğu bilinen “eşcinsellik”, Türkiye’de kimi kesimler tarafından aleni bir şekilde savunuluyor. Bu bir realite olsa da eşcinsel sapkınlığın övülmesi de farklı bir ahlaksızlık türünün yaygınlaştırılma çabasıdır.  

Eşcinselliğe karşıt söylemlerin, “insan haklarına aykırı” bir tutummuş gibi eleştirilip yerilmesi de ahlaksızlık ve sapkınlığı savunanların düştükleri büyük bir çelişki olarak görülüyor.  

İnsanın varoluşsal heteroluğu modern dünyanın çağdaş insanı için adeta ayıplanması gereken bir durummuş gibi ifade ediliyor.

Sinemadan edebiyata, çizgi filmlerden televizyon programlarına kadar neredeyse her mecrada “eşcinselliğin reklamı” yapılırken, eşcinselliğin sapkınlık olarak nitelenmesi büyük bir rahatsızlık uyandırıyor.

Bireylerin biyolojik ve psikolojik sorunları giderek toplumsal bir heyulaya dönüşürken; siyasilerin, ünlülerin, futbolcuların tabiri caizse “medyanın araçlarında” boy gösteren her eşcinsel sapkınlık eyleminin meşruluğu lanse edilmeye devam ediliyor.  

ABD’nin daha önce gündeme dahi gelmeyen bir bakanlığı, eşcinsel sapkın bir bakanının “reklamıyla” bütün dünyanın gözdesi haline getiriliyor.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum