1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Şanlıurfa Valiliğinden savcı Eyüp Akbulut açıklaması
Şanlıurfa Valiliğinden savcı Eyüp Akbulut açıklaması

Şanlıurfa Valiliğinden savcı Eyüp Akbulut açıklaması

Şanlıurfa Valiliği, koronavirüs genelgelerini eleştirerek 'Muhtemelen işi kaybedeceğim' diyen Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldığına yönelik iddiaları yalanladı.

19 Mayıs 2021 Çarşamba 15:57A+A-

Valilikten yapılan açıklamada, Viranşehir ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut'un koronavirüs tedbirleriyle ilgili sosyal medya hesaplarından gerçekleştirdiği paylaşımların ardından bazı basın yayın organlarında yer alan Valilik tarafından inceleme-soruşturma başlatıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Hakim ve savcılar hakkındaki inceleme ve soruşturmaların ne şekilde yapılacağı ve buna karar verecek yetkili mercilerin kimler olduğu kanunla açık şekilde belirlenmiş olup, Valiliğimizin bu çerçevede başlattığı herhangi bir inceleme bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa‘nın Viranşehir ilçesinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Eyüp Akbulut, yeni tip koronavirüs (Kovid-19)  tedbirleri kapsamında alınan yasakların hukuka aykırı, aşıların ise sağlığa zararlı olduğunu ileri sürerek bunlara karşı re’sen soruşturma açtığını duyurmuştu. ‘Esenlik Bildirisi’ adını verdiği açıklamasıyla görüşlerini dile getiren Akbulut, şunları söylemişti:

"Ben bunları söylediğim için muhtemelen işimi kaybedeceğim, başıma bela alacağım. Fakat haysiyetli bir hukukçunun bunu yapması lazım. Hukuk devletine yaraşmayacak uygulamalar görüyoruz ve bunlar büyük mağduriyetlere sebep oluyor. Bugün uygulamada olan, sokağa çıkma yasağı, maske takma zorunluluğu, sosyal mesafe kuralı, seyahat kısıtlamaları, bunların tamamı hukuka aykırıdır. Uzatmamak için çok fazla tafsilata girmiyorum fakat Anayasada bunun nasıl yapılabileceği ayrıntısıyla düzenlenmiş."

HSK da Cumhuriyet Savcısı Eyyup Akbulut hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

1 Yorum