1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Savcı Eyyup Akbulut hakkında soruşturma!
Savcı Eyyup Akbulut hakkında soruşturma!

Savcı Eyyup Akbulut hakkında soruşturma!

Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyyup Akbulut, pandemi sürecinde uygulanan yasakların hukuksuz olduğunu belirterek soruşturma açtığını duyurmuştu. HSK da Cumhuriyet Savcısı Eyyup Akbulut hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

18 Mayıs 2021 Salı 18:29A+A-

HAKSÖZ HABER

Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyyup Akbulut hakkında Hakimler ve Savcılar Birinci Dairesi’nde inceleme başlatıldı.

Sedat Peker’in delil sunarak işaret ettiği isimler ve konular ile eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın devleti dolandırdığı belgeleri soruşturmaya yanaşmayan HSK maske, mesafe ve ilgili yönetmeliklerin usulsüz ve hukuka aykırı olduğunu belirten savcı hakkında soruşturma açmakta üşenmedi.

Savcı Eyyup Akbulut ne demişti

Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyyup Akbulut, Kovid-19 pandemisine ilişkin olarak maske, mesafe, aşı gibi konularda vatandaşlara uygulanagelen yasakların hukuksuz olduğunu beyan eden bir video yayınlamış, videoda amirlerinin uyarılarına rağmen, bir soruşturma da açtığını anlatan Akbulut, temel hak ve hürriyetlerin kısıtlanmasında dar yorum ve kanunilik ilkelerinin geçerli olduğunu hatırlatarak bu konunun valilerin inisiyatifinde olamayacağının altını çizmişti. 

Kabahatler kanunu üzerinden de bu tür yasakların uygulanması için emrin ya da yasaklanmanın kanunen düzenlemesi gerektiğini belirten savcı, "burada zımni bir düzenleme bile yok" ifadesini kullanmıştı. 

HABERE YORUM KAT

12 Yorum