1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şam’da Mahir Esed’e bağlı militanlarla halk çatıştı
Şam’da Mahir Esed’e bağlı militanlarla halk çatıştı

Şam’da Mahir Esed’e bağlı militanlarla halk çatıştı

Suriye’nin başkenti Şam’ın Zekiye mahallesinde Mahir Esed’in 4. Tugayına bağlı milislerle halk arasında çıkan çatışmada 4 milis öldü. 

02 Eylül 2023 Cumartesi 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin bildirdiğine göre Perşembe günü Şam’ın banliyö mahallerinden Zekiye’de meydana gelen gerilim rejim güçlerinin ağır kaybıyla sonuçlandı. Beşşar Esed’in kardeşi Mahir Esed ile ilişkili 4. Tugay’a bağlı milisler ile halk arkasında çatışma meydana geldi. 

Suriye ordusunun elit birimi kabul edilen 4. Tugaya bağlı milisler Çarşamba gecesi bir kişiyi tutuklamak istediler. Muhalif yayın organlarından Sawt’ul-Asime (Başkentin Sesi) 37 yaşındaki Nazir Şaban isimli bölge halkından bir kişinin 4. Tugaya mensup bir yerel milis grubundan Cemal Nureddin tarafından vurularak öldürüldüğünü bildirdi.

İddiaya göre Şaban milislerin bölgede esnaflık yapan bir kişinin dükkanını bombalama girişimlerine engel olmaya çalışmıştı. Bu olay üzerine halk sokağa çıktı ve milislerin evlerini ateşe verdi. Olaylarda rejime bağlı milislerden 4 kişi öldü. Bu gerilimin Suveyda’da devam eden gösterilere denk gelmesi dikkat çekti.

Kaynak: Al Monitor

HABERE YORUM KAT

1 Yorum