1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Salih Müslim İçin Yeni Kırmızı Bülten Talebi
Salih Müslim İçin Yeni Kırmızı Bülten Talebi

Salih Müslim İçin Yeni Kırmızı Bülten Talebi

Ankara Merasim Sokak'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili davada mahkeme heyeti, PKK/PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim hakkında yeni bir kırmızı bülten talepnamesi düzenlenmesine karar verdi.

27 Şubat 2018 Salı 11:28A+A-

Ankara Merasim Sokak'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısıyla ilgili PKK'nın üst düzey yöneticilerinin de aralarında olduğu 68 kişinin yargılandığı davada, sanıklardan PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim hakkında yeni bir "kırmızı bülten" talepnamesi düzenlenmesine karar verildi.

MÜSLİM HAKKINDA "KIRMIZI BÜLTEN"

Öte yandan mahkeme heyeti, dosya üzerinden yaptığı değerlendirme sonucunda Çekya'da yakalanan sanık Salih Müslim hakkında "kırmızı bülten" çıkarılması için talepname düzenlenmesine de karar verdi.

İDDİANAME

Devlet Mahallesi Merasim Sokak'ın İnönü Bulvarı'na yakın kısmında, 17 Şubat 2016'da askeri ve sivil servis araçları kırmızı ışıkta beklerken, bomba yüklü otomobilin patlatılması sonucu 29 kişi hayatını kaybetmiş, 87 kişi yaralanmış, birçok araç ve bina zarar görmüştü.

Soruşturma sonucunda saldırganın "Zinar-Raperin" kod adlı Abdulbaki Sömer olduğu belirlenmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK'nın üst düzey yöneticileri Zübeyir Aydar, Remzi Kartal, Cemil Bayık, Murat Karayılan, Fehman Hüseyin ile PYD'nin elebaşı Salih Müslim'in de arasında yer aldığı 68 kişi hakkında "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan bir, hayatını kaybeden kişiler için ise 29 kez olmak üzere toplam 30'ar kez hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

İddianamede PKK/KCK ile iltisaklı yayın yapan basın yayın organlarında eylemi TAK adında örgütün üstlendiği haberleri yer alsa da TAK'ın, PKK/KCK tarafından 2004'te kurulan paravan örgütlenme olduğu ve üstlendiği eylemlerin PKK/KCK üst yönetiminin talimatıyla ve örgüt mensuplarınca gerçekleştirildiği kaydedilmişti.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum