1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sakarya'dan ODTÜ'deki Tahammülsüzlüğe Kınama
Sakarya'dan ODTÜ'deki Tahammülsüzlüğe Kınama

Sakarya'dan ODTÜ'deki Tahammülsüzlüğe Kınama

ODTÜ'deki Müslüman öğrencilere karşı gerçekleştirilen hakaret içerikli saldırılar Sakarya Üniversitesi öğrencileri tarafından kınandı.

31 Mart 2015 Salı 17:38A+A-

HAKSÖZ HABER

ODTÜ'de Müslüman öğrencilere yapılan saldırıları kınamak amacıyla bir araya gelen Sakarya Üniversitesi öğrencileri ODTÜ’de yaşanan tahammülsüzlük ve linç girişimini şiddetle kınadı. Öğle namazından sonra Sakarya Üniversitesi Camiinin önünde toplanan öğrenciler tekbir, slogan ve marşlar eşliğinde merkez kafeteryaya yürüdü. Ardından Merkez Kafeterya önünde grup adına basın metnini Gökhan Şaşmaz okudu.

Gökhan Şaşmaz konuşmasına, Ateizmin, Kemalizm’in, Komünizmin ve bütün şer ideolojilerin zulmü karşısında susmayan ve hakkı haykıran ODTÜ'nün yiğitlerini selamlayarak başladı.

Basın açıklamasını okuyan Gökhan Şaşmaz, "ODTÜ'lü Müslüman Kardeşlerimize hatırlatmak isteriz ki, davanız bizim davamızdır, acınız bizim acımızdır. Size yapılan zulümler bizlere yapılmaktadır. Unutmayın Ey Kardeşlerim! Bizler her yerdeyiz. Hem ODTÜ'de, hem Sakarya’da, hem de tüm üniversite ve şehirlerde…" diyerek konuşmasına son verdi.

unnamed-(1)-015.jpg

unnamed-(2)-012.jpg

unnamed-(3)-010.jpg

unnamed-(4)-007.jpg

unnamed-(5)-005.jpg

unnamed-(6)-005.jpg

unnamed-(7)-004.jpg

Basın Açıklamasının tam metni aşağıdadır:

Esselamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berakatuhu

Selam olsun size ey yiğitler. Selam olsun size ey hakkın savunucuları. Selam olsun davası için kanını dökmekten çekinmeyenlere. Selam olsun kardeşi için zulmü perdeleyenlere. Ateizmin, Kemalizm’in, Komünizmin ve bütün şer ideolojilerin zulmü karşısında susmayanlara ve hakkı haykıranlara. Selam olsun ODTÜ'nün yiğitlerine, kardeşlerimize.

Değerli kardeşlerim, geçtiğimiz günlerde ODTÜ'de meydana gelen olayları hepimiz yakından takip ettik. Hemen her ortamda “Faşizme, terörizme lanet!” olsun diye başlattıkları konuşmalarında, özgürlükten ve adaletten bahsedip, kendileri dışındaki her gruba saldırmayı ve susturmayı marifet sananları lanetlemek ve onların karşısında olduğumuzu haykırmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Kendilerini ‘Sosyalist’ olarak adlandırdıkları yapılarında, insancıllıktan bahseden ama insanlıktan zerre kadar nasibi olmayan bu grupların ve yandaşlarının kim olduklarını hepimiz bilmekteyiz. Karşı görüşe tahammülü olmayan, şiddeti ve zorbalığı düstur edinmiş, her fırsatta küfürlerini salya misali sarkıtan bu görüş ve ideolojiler, bu halkı, Anadolu insanını temsil etmemektedirler. Kimleri temsil ettikleri, ne için mücadele verdikleri, yaptıkları zorbalıkla ODTÜ'de bir defa daha ortaya çıkmıştır. Gerek haber siteleri ile gerekse de yarattıkları gündemlerle Müslümanları ‘Canavar’ ve ‘Zalim’ olarak göstermeye çalışmakta, yaptıkları yalan haberlerle hakkı çarpıtmaya çalışmaktadırlar. Güneş balçıkla sıvanmaz! Onlara gerçeği hatırlatmak isteriz. Mescitte yapılan İslami bir sohbete dahi tahammülleri olamayan bu insanlar, gerçekten neyi amaçlamaktadır. Karşıt görüşlü insanları dışlamaksa eğer amaç; burada, Sakarya Üniversitesindeki karşıt görüşlü grupları kısa sürede derdest edip, yaka paça dışarı çıkarmamıza kim engel olacak? Aynı davranışı buradaki Sosyalist Hareketlere yaptığımızda, ODTÜ'lü ateistler ne hissedecek.  O zaman yine bu kadar rahat ''Biz özgürlükçüyüz!'' diyebilecekler mi? Konuşmalarına dahi engel olunan, ODTÜ'lü Müslüman kardeşlerimize yapılan zulümlerin hesabını kim verecek? Fikirleriyle ön plana çıkması gereken Gençlik Hareketleri, Sosyalist ve PKK yandaşları gibi şiddeti sahiplenmeleri ile neye çözüm getirecekler? Her zaman kendilerini ‘ezilmiş’ olarak gösteren bu insanlar, hiç bir bağlantısı olmamasına rağmen,  sırf karalama kampanyası yapmak, yaptıklarını meşrulaştırmak için Müslüman Kardeşlerimizi IŞİD'çi diye yaftalamaktadırlar. ODTÜ'de hiç mi aklı başında insan yok gerçekleri anlatacak? Hiç mi aklı başında insan yok bunları kendilerine hatırlatacak?

ODTÜ'deki kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu duyurmak, kardeşlerimizle aynı duyguları taşıdığımızı, aynı hisleri paylaştığımızı bir kez daha belirtmek isteriz. Sakarya Üniversitesi öğrencileriyle, ODTÜ'deki kardeşlerimiz arasındaki kardeşlik, biricik yol göstericimiz Rasullullah (sav)'in şu hadisinde bahsi geçtiği gibidir:

“Mü’minin mü’mine karşı durumu, bir parçası diğer parçasını sımsıkı kenetleyip tutan binalar gibidir.”

“Mü'minleri, kendi aralarındaki merhametleşmelerinde, yardımlaşmalarında bir vücut gibi görürsün. Ki vücudun bir organı ağrırsa, vücudunun kalan kısmı uykusuzluk ve humma ile o organ için birbirini çağırır.” (bkz. Buhârî)

ODTÜ'lü Müslüman Kardeşlerimize hatırlatmak isteriz ki, davanız bizim davamızdır, acınız bizim acımızdır. Size yapılan zulümler bizlere yapılmaktadır.

Unutmayın Ey Kardeşlerim! Bizler her yerdeyiz. Hem ODTÜ'de, hem Sakarya’da, hem de tüm üniversite ve şehirlerde…

HABERE YORUM KAT