1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Sadece Bu Yıl 2.000 Kişi İşkenceyle Katledildi!
Sadece Bu Yıl 2.000 Kişi İşkenceyle Katledildi!

Sadece Bu Yıl 2.000 Kişi İşkenceyle Katledildi!

İşkenceci Beşşar katliama doymuyor! Suriye zindanlarında sadece bu yıl 2.000 kişinin işkence sonucu katledildiği tespit edildi.

03 Kasım 2014 Pazartesi 13:22A+A-

HASAN SOYLU / HAKSÖZ-HABER

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi 2014 ylı başından itibaren Suriye zindanlarında işkence, açlık ve tedaviye izin verilmemesi neticesinde iki bine yakın muhalifin can verdiğini açıkladı.

Zaman el-Vasl'da yer alan habere göre örgüt tespit edilebilen 1.917 kişiden 27’sinin çocuk ve 18’inin de kadın olduğunu bildirdi.

Kimi durumlarda cesetlerin ailelerine teslim edilirken, kimisinin ise teslim edilmeden sadece ölüm belgesi verildiğini açıklayan İnsan Hakları Gözlemevi pek çok durumda ise ailelere yakınlarının muhaliflerce katledildiğine dair yazı imzalatılmaya çalışıldığının altını çiziyor.

İnan Hakları örgütü rejimin zindanlarında ya da diğer kamu binalarında tutulan mahpusların sayısının 200 bin civarında olduğunu tahmin ediyor. Gözlemevi’nin yöneticisi Rami Abdurrahman işkencecilere yönelik hiçbir yaptırımın söz konusu olmadığı ülkede bu tür suçların önüne geçmenin imkansız olduğunu belirtiyor. 

 

HABERE YORUM KAT