1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sadakataşı Kurban Ekipleri Yola Çıktı
Sadakataşı Kurban Ekipleri Yola Çıktı

Sadakataşı Kurban Ekipleri Yola Çıktı

Sadakataşı görevlileri dünyanın birçok bölgesinde bulunan muhtaçlara kurban yardımı için yola çıktı.

24 Ekim 2012 Çarşamba 11:55A+A-

Sadakataşı Derneği görevlileri Türkiye'den kendilerine emanet edilen Kurbanları kesmek ve dağıtmak üzere bölgelere yola çıkmaya başladı. Bazı ülkelere bugünden itibaren ulaşan görevlilerin tamamının bayramdan önce bölgelerde olarak kurban hazırlıklarını tamamlaması bekleniyor.

Kurbanlar önceden yapılan araştırmalar neticesinde bölgelerden satın alındıktan sonra, kesim ve dağıtımlarına bizzat eşlik eden dernek görevlileri, faaliyeti yerinde gözlemleyip dağıtımları tamamladıktan sonra yurda dönmeleri bekleniyor.

Mülteci Kamplarında Olacaklar

Bu yıl, Afganistan, Arakan, Bosna, Bulgaristan, Cezayir, Çad, Filistin ve Gazze, Irak, Lübnan, Somali, Sri Lanka, Yemen ve Türkiye'de kurban faaliyeti gerçekleştirecek olan dernek,  kurban bedelini 220 TL ve 350 TL olarak belirledi. Bayramın 2. günü akşamına kadar Kurban bağışlarını kabul edeceğini ilan eden Sadakataşı derneği bu yıl dünyadaki tüm mülteci kamplarında kurban çalışması gerçekleştirme iddiasıyla dikkat çekiyor.

sadakatasi-kurban.jpg

Sadakataşı derneği özellikle Arakan krizinin Türkiye ve Dünya kamuoyunda geniş yer bulmasında önemli rol oynamıştı. Bunun yanı sıra Kurbanda da dünyadaki bir çok mülteci kampında kurban yardımları dağıtacak olan dernek, hususen Arakan, Somali, Suriye gibi insanlık krizlerinin yoğun olarak yaşandığı merkezlerde kurban dağıtımı gerçekleştirecek.

Suriye’ye Yardım

Sadakataşı derneği kurban bayramı öncesinde Suriye'ye gönderilmek üzere kışlık battaniye, eşofman takımları, kışlık kıyafetler, çocuk mamaları, bisküvi, süt gibi temel insani ihtiyaçlardan oluşan kamyonlar hazırlamaya devam ediyor.

Sadakataşı derneği, Suriye'de çok acil olarak özellikle yaklaşan kış aylarında temiz içme suyu, yatak, yorgan, battaniye, uyku tulumu, hazır gıda, konserve, süt, çocuk bisküvisi, iç çamaşırı, çocuk bezine ihtiyaç olduğunu belirtmişti.

Kışa yönelik yardım çalışmalarını hızlandıran dernek, yaşanan kriz nedeniyle çok zor günler geçiren mazlum Suriyeli mültecilere 6.000 kışlık ayakkabı dağıtmıştı.

suleyman-kurt.jpg

Sadakataşı Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Kurt, Suriye'de krizin başladığı günlerden itibaren fiilen faaliyet gösterdiklerini, aylardır, Lübnan, Ürdün ve Türkiye'de bulunan Suriye mülteci kamplarında dağıtımlar gerçekleştirdiklerini belirtti. Derneğin mülteci kamplarında ve Suriye'nin içerisinde yardım çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü, kış yardımları kapsamında binlerce battaniye, kazak, çocuk eşofman takımları hazırladıklarını belirten Kurt, en kısa sürede bu yardımları bölgeye ulaştırmak üzere yoğun çalışma yaptıklarını ifade etti.

Derneğe kurban ve diğer bağışlar için 0216 614 04 61 numaralı çağrı merkezinden ve www.sadakatasi.org.tr adresinden ulaşılabilir.

 

HABERE YORUM KAT