1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Saçmalıklar ülkesine hoş geldiniz!
Saçmalıklar ülkesine hoş geldiniz!

Saçmalıklar ülkesine hoş geldiniz!

19 Mayıs sebebiyle tüm ülkede yine akıl ve mantık dışı hadiseler cereyan etti…

19 Mayıs 2024 Pazar 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de Kemalizm’in suni değerler üzerine inşa ettiği toplumsal birliktelik ve beraberlik ruhu için bazı günlerin özel bir önemi var 23 Nisan, 29 Ekim ve 19 Mayıs bu günlerin en önde gelenleri hiç şüphesiz. Bu sene yurt dışındaki Kemalistler de 19 Mayıs için paylaşım yapmayı unutmadı:

ekran-goruntusu-2024-05-19-141722.png

Adına “milli bayram” denilen bu günlerde Kemalist teamüllere tapınma gösterileriyle ulus bilinci ayakta tutulmaya çalışılıyor. Kimileri içinse bu günler ciddi bir ekonomik gelir kapısına dönüşmüş durumda.

Mustafa Kemal’e benzerliğiyle popüler olan bir fenomen 19 Mayıs şerefine oynadığı zeybek havası ile sosyal mecralardaki yerini almış.

On binlerce insan tarafından izlenen bu videonun beğeneni de çok beğenmeyeni de… Her halükarda saçmalığın daniskası olan bu tarz içeriklerin son yıllarda daha fazla üretildiğini söylemek mümkün.

Bir başka trajikomik hadise ise daha “uzun menzilli” bir saçmalıklar silsilesi içeriyor. Selanik'teki Mustafa Kemal’in doğduğu ev olarak kabul edilen yerden alınan toprak Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu (KARDEF) tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde Türkiye’ye getirildi.

ataturkun-evinden-alinan-toprak-ve-turk-bayragi-samsuna-ulasti-qtay.webp

19 Mayıs'ta Samsun'a ulaştırılmak üzere alınarak her ilde farklı sporcular tarafından bisikletlerle taşınan toprak Selanik’ten Samsun’a kadar yol yaptı. Resmi kurumların da mesaisini harcadığı organizasyon Türkiye’nin akıl dışı işlerine uluslararası bir hüviyet kazandırmış oldu.

Türkiye’yi “saçmalıklar ülkesine” çeviren bu tarz işler Kemalizm’in tornasından geçmiş bir toplumun akli melekelerindeki sorunları gün yüzüne çıkartmaktan başka bir işe yaramıyor!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

9 Yorum