1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sabır İmtihanı Meyvesini Verdi
Sabır İmtihanı Meyvesini Verdi

Sabır İmtihanı Meyvesini Verdi

Şevki Yılmaz: “Meclis’teki şu tabloyu gördükten sonra, ‘geçmiş yıllardaki mücadelelerime değdi’ diyorum.”

02 Kasım 2013 Cumartesi 00:30A+A-

RP Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Merve Kavakçı’yla başlayan sabır imtihanının meyvesini verdiğini belirterek, “Meclis’teki şu tabloyu gördükten sonra, ‘geçmiş yıllardaki mücadelelerime değdi’ diyorum” ifadelerini kullandı

Kapatılan Refah Partisi’nin Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, AK Partili dört kadın milletvekilinin TBMM’ye başörtüsüyle gelmesine ilişkin, yaptığı açıklamada, milletvekillerinin başörtüleri ile meclise girmelerinin “çok geç kalınmış bir karar” olduğunu belirterek, “Allah’ın emrini yerine getirmekten daha doğal bir özgürlük olabilir mi? Şımarmıyoruz. Şükür namazı kılıyoruz” diye konuştu.

“Merve Kavakçı’yla başlayan sabır imtihanı, meyvesini verdi. Meclisteki şu tabloyu gördükten sonra, ‘geçmiş yıllardaki mücadelelerime değdi’ diyorum” ifadelerini kullanan Yılmaz, Milletvekillerini, bu hayırlı kararlarından dolayı tebrik ettiğini ifade etti.

Yılmaz, bu mücadeleyi verenlerin yolunun açılmasını dilediklerini anlatarak, “Özellikle Merve Kavakçı kardeşimizin kovulduğu yere dönmesini, döndürülmesini iktidardan bekliyoruz” dedi.

SEÇİMLER OLMASAYDI...

Yılmaz, seçimlerin olmaması durumunda CHP’nin, Merve Kavakçı’ya gösterilen tepkinin aynısını 4 milletvekili için göstereceğini belirterek, CHP’nin halktan çekindiği için mecliste ciddi bir protesto eylemi yapmadığını savundu. TBMM’de, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki bir halkanın daha kırıldığını ancak bunun yeterli olmadığını vurgulayan Yılmaz, daha birçok hak ve özgürlüğün hala kısıtlı olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT