1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya'ya Ait Bir Grup Uçak Daha Suriye'den Ayrıldı
Rusya'ya Ait Bir Grup Uçak Daha Suriye'den Ayrıldı

Rusya'ya Ait Bir Grup Uçak Daha Suriye'den Ayrıldı

Rusya Devlet Başkanı Putin’in önceki gün Suriye’den kısmî çekilme emri vermesinin ardından, ikinci savaş uçağı grubu da Lazkiye kentindeki Hmeymim üssünden kalkıp “Rusya’ya dönüş” yolculuğuna başladı.

16 Mart 2016 Çarşamba 08:02A+A-

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Hmeymim’deki hava üssünden kalkan diğer bir grup uçak, Rusya Federasyonu topraklarındaki konuşlanma noktalarına doğru yola çıktı.” ifadesi kullanıldı. Açıklamaya göre bu ikinci grupta Su-25 jetleri yer alıyor ve jetlere Il-76 kargo uçağı öncülük ediyor.

Hmeymim’den dün Su-34 bombardıman uçaklarından oluşan ilk grubun ayrılması sonrası yapılan açıklamada her gruba bir Tu-154 yolcu uçağının ya da bir Il-17 kargo uçağının “liderlik” edeceği belirtilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin önceki gün Rusya güçlerinin Suriye'den kısmen geri çekilmesi için emir vermişti. Putin'in emrine göre bu, Rusya'nın Suriye'deki askerî varlığının sonlanacağı anlamına gelmiyor. Nitekim Rusya'nın Suriye'deki Hmeymim ve Tartus üsleri “eskisi gibi” faaliyet göstermeye devam edecek.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT