1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya’nın Suriye’ye Yerleşmesini Senatörler de Onayladı!
Rusya’nın Suriye’ye Yerleşmesini Senatörler de Onayladı!

Rusya’nın Suriye’ye Yerleşmesini Senatörler de Onayladı!

Rusya’ya ait hava güçlerinin Suriye’nin Lazkiye kentinde yer alan Hmeymim Üssü’nde süresiz olarak konuşlandırılmasını öngören anlaşma, Federasyon Konseyi’nde onaylandı.

12 Ekim 2016 Çarşamba 13:38A+A-

Sputnik’te yer alan habere göre, Rusya Parlamentosu’nun üst kanadı Federasyon Konseyi, Rusya’ya ait hava güçlerinin Hmeymim Üssü’nde süresiz olarak konuşlandırılmasını öngören anlaşmayı 158 senatörün ‘evet’ oyu ile kabul etti. Federasyon Konseyi’ndeki oylamada bir senatörse çekimser kaldı.

Anlaşma ile Hmeymim’deki askerî personel ve ailelerine diplomatların sahip olduğu dokunulmazlık hakkı da sağlanacak. Ayrıca Rusya askerleri, Suriye’ye girerken sınır kontrolünden geçmeyecek.

Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma, Federasyon Konseyi’ndeki oylamadan önce anlaşmayı onaylamıştı. Anlaşmanın Rusya Parlamentosu’nda onaylanması, Rusya’nın Suriye’deki hava operasyonlarının birinci yılını doldurduğu döneme denk geliyor.

Moskova ve Beşşar Esed rejiminin Ağustos 2015’te imzalandığı anlaşma doğrultusunda, Hmeymim’de konuşlu Rusya güçlerinin Suriye’deki katliamları Eylül 2015’te başlamıştı.

HABERE YORUM KAT