1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya Yoğun Bombardımanla Katliama Devam Ediyor
Rusya Yoğun Bombardımanla Katliama Devam Ediyor

Rusya Yoğun Bombardımanla Katliama Devam Ediyor

Rusya, Suriye’de son 5 yılın en ağır saldırılarından birine imza atıyor. Son 1,5 ay içinde sadece Halep binlerce ton bombaya maruz kaldı.

02 Haziran 2016 Perşembe 10:53A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

BM nezdinde Suriye savaşını sonlandırmaya dönük diplomatik girişimler devam ederken, taraflar arasında ilan edilen ateşkese rağmen, Rusya tarafından 5 yıllık savaş sürecinin en yoğun bombardımanı gerçekleştiriliyor. Son 1,5 ay içinde binlerce ton bombaya maruz kalan Halep'te, kritik Kastillo geçidi ve çevresini son 36 saatte 742 bomba ile vuran Rusya'nın öncelikli hedefleri arasında hastane ve ekmek fırınları var.

Dramatik manzaraya ilişkin bilgi veren İnsani Şam Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Nasır Hüsso, “24 hastane, 80'den fazla ambulansı havadan vuran ve hastanelerde 700'den fazla sivil öldüren Rusya insanlık suçu işliyor. Uluslararası mahkemeler harekete geçmek için neyi bekliyor?” şeklinde tepki gösterdi. Hüsso, Rus saldırılarında 85 sağlık personelinin hayatını kaybettiğini ve bölgede görev alacak doktor bulmakta güçlük çektiklerini söyledi. Son 45 günde muhalif bölgede 11 hastanenin bombalandığını belirten Hüsso, İsrail'de siyonist rejimin bile Filistin'e yönelik saldırılarında sağlık kurumlarının bu denli vurmadığına dikkat çekti. Filistinli direnişçilerin, sağlık merkezlerinin koordinatlarını İsrail yönetimine bildirdiğini dile getiren Hüsso, Suriye'de ise Rus ve Esed ittifakının hastaneleri kasıtlı ve öncelikli hedef olarak seçtiğini kaydetti.

FIRINLAR DA HEDEFTE

Halep ve İdlib'de yoğunlaşan hava saldırılarında son 8 günde 4 ekmek fırını Rus uçaklarının hedefi oldu. Su sıkıntısının hat safhada olduğu Suriye'de sivillerin ekmek ihtiyacını karşılayan fırınların vurulmasının da planlı bir girişim olduğunu dile getiren Hüsso, “Milyonlarca Suriyeli en temel haklarından mahrum ediliyor. Bosna ve Çeçenistan'daki vahşetin daha büyüğü bizim ülkemizde işleniyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT