1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rusya yaralı taşıyan ambulansı vurdu!
Rusya yaralı taşıyan ambulansı vurdu!

Rusya yaralı taşıyan ambulansı vurdu!

Rusya savaş suçları işlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün sivil yerleşimleri vuran Rus uçakları bu defa da yaralı taşıyan Ukrayna'ya ait bir ambulansı seyir halindeyken vurdu.

26 Şubat 2022 Cumartesi 19:41A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya'nın sivilleri de hedef aldığı savaşlardan biri de Ukrayna'da yaşanıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın doğusundaki Donbass'a askeri operasyon başlattıklarını duyurmuştu. Ukrayna'yı işgal etmeye çalışan Rusya, sivil asker ayrımı yapmadığını kanıtladı. 

Suriye'de binlerce sivili uçaklardan atılan bombalar ile katleden, Beyaz Baretliler gibi sivil yardım kuruluşlarını hedef alan Rusya, Ukrayna'da önce tankla içinde bir sivilin olduğu aracı ezdi. Aynı günün ilerleyen saatlerinde ise sivil yerleşim birimlerine füzeli saldırılar düzenledi. Bugün ise içerisinde hasta olan bir ambulansı seyir halindeyken vurdu.

 

İçerisinde sivilin olduğu aracı Rus tankının ezdiği anlar, 

 

Aracın içerisinde sıkışan adam günün ilerleyen saatlerinde Ukraynalı siviller tarafından kurtarıldı.

rus-tank.jpg

 

Ambulansla yaralı taşıyan sağlık çalışanları aracın hedef alınması sonucu yaralı ile birlikte araçtan hızla çıkış yaptı.

 

 

Sivillerin yaşadığı ancak güvenlik gerekçesiyle boşaltıldığı belirtilen bir binayı hedef alan Rus birliklerinin binayı yıkmak için hedef aldıkları iddia ediliyor.

 

 

bina-ukrayna.jpg 

HABERE YORUM KAT