1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Rusya Savaşı Durdurmak Yerine Suriye'yi İşgal Ediyor"
"Rusya Savaşı Durdurmak Yerine Suriye'yi İşgal Ediyor"

"Rusya Savaşı Durdurmak Yerine Suriye'yi İşgal Ediyor"

Müzakere Yüksek Komitesi sözcülerinden Salim el-Muslat, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi olan Rusya, Suriye'deki savaşı durdurmak yerine ülkeyi işgal ediyor" dedi.

01 Şubat 2016 Pazartesi 11:31A+A-
Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) sözcülerinden Salim el-Muslat, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi olan Rusya, Suriye'deki savaşı durdurmak yerine ülkeyi işgal ediyor. Umarız BM, Rusya'ya barbar hava saldırılarını durdurması için baskı yapar" dedi.
 
Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde başlatılan görüşmeler kapsamında Cenevre'de BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile bir araya gelen ancak görüşmelerde yer alıp almayacağına henüz karar vermeyen heyetin sözcüsü Muslat AA'nın sorularını yanıtladı.
 
Taleplerinin karşılanması konusunda oldukça umut verici mesajlar aldıklarını belirten Muslat, "İlerleme kaydettiğimize inanıyorum ve sanıyorum taleplerimiz konusunda sahada bu yönde gelişmeler göreceğiz" ifadesini kullandı.
 
Muslat, MYK Koordinatörü Riyad Hicab ve başmüzakereci Muhammed Alluş'un Cenevre'ye geleceğini kaydetti.
 
"Kürtler MYK içinde temsil ediliyor"
 
PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin görüşmelere davet edilmemesine ilişkin de değerlendirme de bulunan Muslat, "Riyad'da oluşturulan MYK içinde Kürtler de var ve Kürtler MYK içinde temsil ediliyor" dedi.
 
Muslat, MYK'da Türkmenlerin olmadığı iddialarına ilişkin ise, "Türkmenler bizimle ve bizimle olmarından çok mutluyuz" diye konuştu.
 
BM'ye "Rusya'ya baskı" çağrısı
 
Rusya'nın Suriye'deki krize çözüm üretmek yerine sorun yarattığını dile getiren Muslat, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi olan Rusya, Suriye'deki savaşı durdurmak yerine ülkeyi işgal ediyor. Umarız BM, Rusya'ya barbar hava saldırılarını durdurması için baskı yapar" ifadesini kullandı.
 
Muhaliflerin talebi
 
MYK, görüşmelerde yer almak için kuşatmaların kaldırılması, tutukluların serbest bırakılması, insani yardımların ulaştırılması ve Rus hava saldırılarının durdurulmasını talep ediyor.

HABERE YORUM KAT