1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya, PKK/YPG ile olan ilişkisini gizleme ihtiyacı bile hissetmiyor!
Rusya, PKK/YPG ile olan ilişkisini gizleme ihtiyacı bile hissetmiyor!

Rusya, PKK/YPG ile olan ilişkisini gizleme ihtiyacı bile hissetmiyor!

Rusya, Suriye'de YPG/PKK ile ortak gözlem noktası kuracak!

10 Aralık 2020 Perşembe 19:23A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye halkının katili Rusya, Suriyelilere kan kusturan YPG isimli vahşet örgütüyle de ilişkilerini güçlendiriyor. Esed rejiminin yetkililerinin de katıldığı görüşmelerde bir araya gelen Rusya ile YPG, Ayn el-İsa bölgesine üç adet gözlem noktası kurulması için anlaştı. Elimizdeki bilgilere göre gözlem noktalarında YPG militanları ile Rusya askerleri birlikte görev alacaklar. Ayn el-İsa beldesi Tel Abyad'a bağlı olup Rakka'nın 55 km kuzeyinde, uluslararası M4 kara yolu üzerinde bulunuyor. Bu sebeple stratejik olarak önemli bir alan.

Türkiye’de Rusya ve İran lobisi bu gelişme hakkında ne düşünür bilinmez ama Rusya’nın YPG ile olan gayrı meşru ilişkisini gizleme niyeti bile yok. Yani müttefiklik ilişkisi içinde olduğunu iddia ettiği Türkiye’yi gücendirmekten bile korkmuyor. Zikredilen lobi açısından muhakkak bunun da bir izahı vardır. Rusya yine bizim iyiliğimizi düşünüyordur!

Suriye Savaşı başladığından beri rejimi açıktan destekleyen hatta hava üstünlüğü sayesinde rejimin devrilmesini engelleyen Rusya açısından başka bir katil çete ile ilişki kurmak çok büyük bir mesele olmasa gerek. YPG’nin hakim olduğu bölgelerde yaşanan dini, etnik ve kültürel soykırım görmezden gelinirken işledikleri cürümler ise ‘özgürlük savaşçılarının efsanevi direnişi’ gibi gösterilmeye çalışılıyor!

(Haber görseli 2017 senesinde YPG ile Rusya arasında yapılan bir görüşmeden)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum