1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. "Rusya Kırım'daki Câmîleri Dahi Dinliyor"
"Rusya Kırım'daki Câmîleri Dahi Dinliyor"

"Rusya Kırım'daki Câmîleri Dahi Dinliyor"

Rusya işgalinden sonra Kırımlı vatandaşların çok zor günler geçirdiğini anlatan Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu, “Câmîlere dahi dinleme cihazları koymuşlar.” dedi.

21 Nisan 2016 Perşembe 06:31A+A-

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13'üncü Zirvesi için Türkiye'ye gelen Kırım Tatar halkının Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya'nın Kırım'da uyguladığı zulüm politikalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya polislerinin 2 yıl içinde 200'den fazla evi, câmîyi ve okulu aradığını belirten Kırımoğlu “Demokratik özgürlükten bahsedemeyiz. Her şey Rusya'nın kontrolünde gerçekleşiyor. Rusya işgalinden sonra sonra hayat bize cehennem gibi oldu.” dedi.

Rusya Adalet Bakanlığı'nın Kırım Tatar Meclisi'ni, ‘aşırı faaliyetler’ olduğu iddiasıyla kapattığını hatırlatan Kırımoğlu “Bu halkımız için büyük tehlike. Rusya bu konuda kimseyi tanımıyor. Rusya, Hitler gibi kim ne derse desin kendi istediklerini yapıyor. Câmîlere dahi dinleme cihazları koymuşlar. 30 bin nüfuslu Bahçesaray şehrinde 200 Rusya ajanı var. Kırım Yarımadası'nda işgal devam ettiği sürece insan haklarını korumak mümkün değil. Bunu sağlamanın tek yolu Kırım'ı işgalden kurtarmaktır.” diye konuştu.

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT