1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Rusya, Kırım’a Hava Savunma Sistemi Yerleştirecek
Rusya, Kırım’a Hava Savunma Sistemi Yerleştirecek

Rusya, Kırım’a Hava Savunma Sistemi Yerleştirecek

Rusya, işgal ettiği Kırım’a Ağustos ayında Triumf S-400 yeni nesil orta ve uzun menzilli hava savunma füze sistemi yerleştirmeyi planlıyor.

15 Temmuz 2016 Cuma 16:47A+A-

Rusya Hava Savunması'na bağlı 31. tümenin 18. uçaksavar füze alayı komutan yardımcısı, karargah müdürü yarbay Yevgeniy Oleynikov, Rusya’nın işgali altında bulunan Kırım’a, Ağustos ayında Triumf S-400 yeni nesil orta ve uzun menzilli hava savunma füze sistemi kompleksi konuşlandırılacağını savundu.

Bugün Rus gazetecilere konuşan Yevgeniy Oleynikov, “4. Devlet Merkez Poligonu, Hava Savunma Araçları Deneme Bilim-Araştırma Merkezi’nde yapılan denemelerden sonra 2016 yılının Ağustos ayında söz konusu araçların konuşlandırılacağı yere, Kefe (Feodosiya) şehrine gönderilmesi planlanıyor” dedi.

Triumf S-400 yeni nesil orta ve uzun menzilli hava savunma füze sistemi kompleksinin, 18. uçaksavar füze alayının donatılması için devlet siparişi üzerine Almaz-Antey şirketi tarafından hazırlandığını ifade eden Oleynikov, “Alayda yer alan askerler, Hatçina şehrindeki Hava-Uzay Savunması Askeri Akademisi’ne bağlı Uçaksavar-Füze Merkezi’nde başarılı bir şekilde eğitimlerinş tamamladılar” açıklamasında da bulundu.

Daha önce, günümüzde Kırım’da 28 bin Rus askerinin ve 33 savaş gemisinin bulunduğunu bildiren Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın Askeri Politika, Stratejik Planlama ve Uluslararası İşbirliği Departmanın Müdürü, Tuğgeneral Anatoliy Petrenko’nun Rusya’nın, Kırım’ı işgal ettikten sonra, yarımadayı turizm cennetinden askerileştirilmiş alana dönüştürdüğünü söylemişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT