1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rusya Büyükelçisi TRT'den rahatsızmış!
Rusya Büyükelçisi TRT'den rahatsızmış!

Rusya Büyükelçisi TRT'den rahatsızmış!

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei Erkhov, TRT’nin “savaş” içerikli yayınlarından memnun değilmiş!

03 Mart 2022 Perşembe 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya, Ukrayna’yı işgal için elinden geleni yaparken beklemediği bir direnişle karşılaştı. Dünya kamuoyunun Ukrayna’ya verdiği destek Rusya’nın her zamanki pervasızlığında hareket etmesini engelliyor.

Her şeye rağmen Rusya’nın Rusya olduğu unutulmamalı. Suriye meselesinde görüşme masasındayken savaşın ritmini artırıp sivil yerleşimlere bombalar yağdıran bir ülkeden bahsediyoruz. Hiçbir şekilde güven vermeyen Rusya, Ukrayna’da katliamlarına devam ederken bir yandan pişkin pişkin Türkiye’yi tehdit ediyor.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei Erkhov, TBMM'ye ani bir ziyaret gerçekleştirmiş. Türkiye-Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyelerini ziyaretinde Türkiye’de Rusya-Ukrayna savaşına ait yayınlara tepki gösteren Erkhov’un özellikle TRT’nin üzerinde durduğu belirtiliyor.

Cumhuriyet’in haberine göre Türkiye’deki basından "yakınan" Erkhov, “Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasındaki durumda tarafsızdır. Ancak yayınlar, Ukrayna yanlısı” dedi. Erkhov’un, “TRT’nin bir devlet kanalı olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ve iktidardan ‘bağımsız yayın yapamayacağı’ imasında bulunduğu” da ileri sürüldü. 

Ardından ise Rusya’dan gelen turist sayısına dikkat çektiği ifade edilen Erkhov aklı sıra Türkiye’yi tehdit ediyor. Bir halkı tüm dünyanın gözü önünde katleden Rusya sadece savaşa dair görüntüleri gösterdiği için Türkiye’ye parmak sallıyor özetle! Rusya’nın "müttefikliğinden" de anca bu beklenir!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum