1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Rus uçaklarının hava desteği olmadan bir yere kadar!”
“Rus uçaklarının hava desteği olmadan bir yere kadar!”

“Rus uçaklarının hava desteği olmadan bir yere kadar!”

Sosyal medya kullanıcıları 2021 Arap Kupası'nda Moritanya’ya yenilen Esed rejimini tiye aldı.

07 Aralık 2021 Salı 17:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Esed rejimi Suriyelileri temsil etmiyor ancak Arap ülkeleri arasında düzenlenen 2021 FIFA Arap Kupası’nda Suriye’yi temsil etme işi ona düşmüş!

Buradaki komedi yeterli gelmediyse sosyal medyada Esed rejiminin maçları sonrasında yapılan bir yoruma dikkatinizi çekmek istiyoruz. Esed rejiminin aslında ne olduğunu özetleyen bir paylaşım bütün resmi gözler önüne sererek rejimin Suriye’yi temsil ediyor olmasındaki saçmalığı da herkese gösteriyor.

Esed rejiminin Moritanya karşısında aldığı mağlubiyetin sebeplerini inceleyen bir kullanıcı şu tespiti yapıyor: Rus uçaklarının hava desteği olmadan bir yere kadar!

basliksiz-064.jpg

İran ve Rusya’nın desteği ile bile ayakta duramayan Esed rejimi bugün sadece bir bostan korkuluğu misali iş görüyor. Rusya’nın Suriye’yi işgal ettiğini gerçeğini tüm dünya bilirken "uluslararası ilişkiler" sebebiyle bunu ilan etmenin ortaya çıkartabileceği sorunlardan çekiniliyor. İşin özünde Rusya, Suriye’de bir rejim varmış gibi gösterirken işgalini ülkenin her yerine yayma derdinde!

Ancak herkes uluslararası ilişkiler literatürüne göre konuşmak durumunda değil. Sosyal medyada "varil takımı" olarak nitelenen ve Moritanya karşısında 2-1’lik skorla mağlup olarak turnuvadan elenen rejimin milli takımı ise rejim ve destekçileri tarafından yerle bir edilen “ülkesine” geri dönecek!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum