1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Rus muhipleri Karadeniz’deki korsanlığı görmezden geldiler!
Rus muhipleri Karadeniz’deki korsanlığı görmezden geldiler!

Rus muhipleri Karadeniz’deki korsanlığı görmezden geldiler!

Karadeniz’de bir Türk gemisine yönelik korsanlık faaliyetini görmezden gelen Rusya yanlılarının faraza aynı olay Basra Körfezinde bir Amerikan gemisince yapılsaydı tepkileri böyle mi olurdu?

16 Ağustos 2023 Çarşamba 15:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Ukrayna işgalini Karadeniz’de korsanlık faaliyetleriyle perçinleyen Rusya silah teftişi adı altında Türk gemilerine de gözdağı veriyor. Geçtiğimiz günlerde Şükrü Okan isimli üzerinde Türkiye bayrakları bulunan bir ticaret gemisi de Rusya'nın bu dayatmasına maruz kalmıştı.

Bulgaristan açıklarından Romanya'ya doğru ilerlerken Şahin Denizcilik isimli Türkiyeli bir firmanın işlettiği gemiye otomatik silahlarla taciz ateşinde bulunuldu. Olayın ardından açıklama yapan Rusya yetkilileri geminin yapılan teftişin ardından yoluna devam ettiğini belirtse de gemide mürettebatın teslim alındığına yönelik görüntüler tam bir korsanlık eyleminin yaşandığını belgelemiş oldu.

İlginç olan şu ki bu taciz ve korsanlık faaliyeti Türkiye medyasında Rus lobisi gibi çalışan pek çok çevre tarafından ya geçiştirildi ya da tümüyle görmezden gelindi. Oysa örneğin benzer bir olay faraza Basra Körfezinde bir Amerikan savaş gemisi tarafından yapılmış olsaydı aynı çevrelerin neler söyleyecekleri, nasıl büyük patırtı koparacaklarını tahmin etmek zor olmasa gerek.

Bu hadise bize bir kere daha Türkiye’de kimisi sol, kimisi ulusalcı, hatta kimisi muhafazakar bilinen çevrelerin ABD ve Batı karşıtı söylemlerinin özünde anti-emperyalist bir tutumu yansıtmadığını göstermekte. Bu çevrelerin milliyetçiliği de gayet sorunlu ve çifte standartlı özellikler taşımakta. Sorun eğer iddia edildiği gibi emperyalizme karşıtlık olsaydı, Rusya gibi tam tekmil bir emperyal gücün korsanlık faaliyeti herhalde hak ettiği tepkiyi alırdı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum