1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rus askerleri Putin'e öfkeli!
Rus askerleri Putin'e öfkeli!

Rus askerleri Putin'e öfkeli!

Ukrayna işgaline girişen Rusya'nın 100 gündür istediğini elde edemediği görülürken, Rus askerleri gerekli tıbbı ve gıda malzemelerinin kendilerine ulaşamadığını belirterek Putin'e isyan etti.

03 Haziran 2022 Cuma 15:49A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya açtığı savaş 100 günü geride bırakırken, kendi ifadelerine göre 'barış gücü' olarak Ukrayna'ya gönderilen Rus askerleri sonu bilinmeyen bir çatışmanın içine sürüklendiklerini ifade ediyor. 

Rus askerleri kamera karşısına geçerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e seslendi. Telegram'da yayınlanan görüntülerde ayrılıkçı Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin 113. Tüfek Alayı'ndan olduklarını iddia eden askerler Ukrayna'ya ön saflarda savaşmak için gönderildiklerini ancak aylardır soğukta ilaçsız ve yiyeceksiz kaldıklarını söyleyerek isyan ettiler.

Sosyal medyada yayınlanan videoda komutanın, "113. Tüfek Alayı'nın 5. Piyade Taburu Ukrayna'nın Herson bölgesinde ön saflardaydı. O zamanlar personel soğuk ve açlığın üstesinden geldi ve önemli bir süre boyunca maddi destek, tıbbi malzeme veya yiyecek olmadan savaşmayı başardık." dedi.

Askerlerin herhangi bir tıbbi muayene yapılmadan savaş alanına gönderildiğini ifade eden Rus askeri, "Taburumuz içinde Donetsk Halk Cumhuriyeti yasalarına göre askere gitmemesi gereken kişiler var. Kronik hastalıkları olanlar var, akıl sağlığı ile sorunlar yaşayanlar var... Üst komuta, şikayetlerimizi sabotaj olarak yorumluyor... Memurlarınıza saygı gösterin. Askerlerinizi ölüme göndermekten ne kazanılır?" sorusuyla da Putin'e isyan etti. 

 

Rus askerlerinin, Ukrayna içerisinde yaşadıkları sıkıntılar nedeni ile şikayetçi oldukları, emirlere uymadıkları ve silah bıraktıkları iddia ediliyordu. 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum