1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Ruhani'den Ankara Öncesi Esed'e Tebrik
Ruhani'den Ankara Öncesi Esed'e Tebrik

Ruhani'den Ankara Öncesi Esed'e Tebrik

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye'de Devlet Başkanlığı seçimlerini kazanan Beşşar Esed’i tebrik etti. Ruhani bugün Ankara'ya geliyor.

09 Haziran 2014 Pazartesi 01:37A+A-

Ruhani, Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinden yayımlanan mesajında, devlet başkanlığı seçimlerinin başarılı (!) bir şekilde gerçekleştirilmesinden dolayı Suriye halkı ve hükümetini tebrik ederek, "Demokrasi yolunda umut verici önemli bir adım olan bu olaydan dolayı sevincimi belirtir, Suriye halkının ve sizin zaferinizi içtenlikle kutlarım" ifadesini kullandı.

Seçimin sonuçlarının Suriye halkının istikrar, güvenlik ve ulusal uzlaşmaya yönelik azim ve güveninin göstergesi olduğunu belirten Ruhani, mesajında şunları kaydetti:

"Umulur ki sizin sağduyunuzla Suriye, barış, huzur ve milli beraberlik yolunda ilerleyecek, kendisine dayatılan krizi selametle atlatacak ve halkın azami katılımıyla milli beraberlik ve ekonomik kalkınma yolunu birlikte kat edecektir. Sağlık ve başarınızı, dost ve kardeş Suriye halkının ve hükümetinin güvenlik, kalkınma ve gelişmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

Türkiye'ye geliyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak bugün Türkiye'ye geliyor. Cumhurbaşkanı Gül ve Ruhani, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenleyecek.

İran'dan Türkiye'ye cumhurbaşkanı düzeyinde son resmi ziyaret 1996 yılında gerçekleşmişti. İran'ın Dördüncü Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in daveti üzerine resmi ziyaret için Ankara'ya gelmişti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum