1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Ruhani, Ahmedinejad'ı Suçladı: ABD'nin Erişebileceği Yere Parayı Kimler Götürdü?
Ruhani, Ahmedinejad'ı Suçladı: ABD'nin Erişebileceği Yere Parayı Kimler Götürdü?

Ruhani, Ahmedinejad'ı Suçladı: ABD'nin Erişebileceği Yere Parayı Kimler Götürdü?

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran'ın mal varlığına el koymasıyla ilgili önceki cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ı suçladı.

29 Nisan 2016 Cuma 10:33A+A-

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran'ın mal varlığına el koymasıyla ilgili önceki cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ı “tedbirsiz”davranmakla itham ederken Ahmedinejad'ın ofisi olayın Ruhani’nin dış politikadaki güçsüzlüğünden kaynakladığını iddia etti.

“ABD’nin Erişebileceği Yere Parayı Kimler Götürdü?”

İran resmî ajansı IRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'daki bir toplantıda konuşan Ruhani, İran Merkez Bankası'nın ABD’deki dondurulmuş fonlarına tazminat gerekçesiyle el koyulmasına değindi.

Ahmedinejad'ın cumhurbaşkanlığı dönemine işaret ederek, 2007-2008'de tüm uyarılara rağmen paranın ABD'de neden tutulduğunun sorgulanmasını isteyen Ruhani, “Bu konu takip edilecek ancak Amerika'yla bunca soruna sahip olduğumuz hâlde ABD'nin erişebileceği yere parayı kimler götürdü?” diye sordu.

ahmedinejad.jpg

“Önceki Yönetimin Tedbirsizliği”

Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ve İstihbarat Bakanı Mahmud Alevi de olayla ilgili Ahmedinejad dönemini suçlayan ifadeler kullandı.

Cihangiri, “Amerika tarafından İran'ın 2 milyar dolarlık mal varlığına el koyulması önceki yönetimin tedbirsizliğinin bir sonucudur.” dedi.

“Kedinin Önüne Ciğer Koymak”

Konuya müdahil olan İstihbarat Bakanı Alevi ise Ahmedinejad yönetimi döneminde yurtdışından 4 milyar dolar tahvil alındığını, bunun da 2 milyar dolarının ABD tahvilleri olduğu bilgisini paylaştı. Alevi, “yaptırımların en şiddetli olduğu o dönemde” Amerika borsasından hisse alınmasını “kedinin önüne ciğer koymak” şeklinde niteleyerek, Ahmedinejad yönetimini suçladı.

Ruhani'ye yakın basın da ABD'nin İran'ın mal varlığına el koymasını güçlü bir şekilde kınarken “ABD'yle ilişkilerin en kötü olduğu zamanda” ABD tahvilleri alınması konusunda Ahmedinejad yönetimini suçluyor.

Kaynak: Yeni Akit

HABERE YORUM KAT

1 Yorum