1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ronaldo’nun Coca-Cola tepkisi kelebek etkisi oluşturdu!
Ronaldo’nun Coca-Cola tepkisi kelebek etkisi oluşturdu!

Ronaldo’nun Coca-Cola tepkisi kelebek etkisi oluşturdu!

Cristiano Ronaldo’nun basın toplantısında cola şişelerine tepki göstermesi piyasalarda şirketin zarar etmesine sebep oldu!

16 Haziran 2021 Çarşamba 14:39A+A-

HAKSÖZ HABER

Cristiano Ronaldo en popüler sporculardan birisi. Futbol dışı konularla da sık sık gündem olan Ronaldo Filistin meselesindeki hassasiyeti ile tanınıyor. Özellikle Ramazan ayında Filistin için yaptığı yüklü bağış dünya basınında geniş yer bulmuştu.

Aslında Ronaldo’nun hassasiyeti Filistin ile sınırlı değil. Sosyal medya etkinliklerinde Suriyeli mülteci çocuklarla da bir araya gelen Ronaldo sık sık Suriyeli mülteciler hakkında duyarlılık mesajları paylaşıyor.

0x0-1523348140215.jpg

Ronaldo’nun mağdur insanlar için takındığı insani ve vicdani tutum geniş kesimler tarafından övgüyle karşılanıyor. Cristiano Ronaldo’nun insani konularda aktivist bir kişiliğe sahip olduğunu söylemek pekâlâ mümkün. Ronaldo’nun dindar hassasiyetlere sahip olduğu ve alkol kullanmadığı da basında yer alan bilgiler arasında.

0x0-1523348143396.jpg

Ronaldo, Doğu Guta için paylaşımlar yaparken 'Eymen' adlı Suriyeli sığınmacı çocuğun fotoğrafını elinde tuttuğu bir görseli sosyal medya hesabından paylaşmış ve ona destek olduğunu söylemişti.

Euro 2020 başladığı için futbol müsabakaları Türkiye’nin ve dünyanın gündeminde daha fazla yer etmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Portekiz Milli Takımı’nı temsilen çıktığı basın toplantısında Cristiano Ronaldo’nun yaptığı bir hareket yine futbol dışı bir konu ile gündem olmasını sağladı.

Ronaldo toplantı için oturduğu masadaki Coca-Cola şişelerini görünce tepki göstererek şişeleri kaldırıyor. Ardından ise eline bir su şişesi alarak “Su için!” diyor.

Türkiye’de birçok kimse bu tepkiyi doğrudan Filistin duyarlılığı ile ilişkilendirse de tam olarak öyle olduğunu söylemek çok mümkün olmayabilir. Zira Cristiano Ronaldo’nun şekerli, gazlı yiyecek ve içecekler konusunda hassas olduğu da bilinen bir konu. İşin özünde Coca-Cola ile Filistin-İsrail Savaşı arasında doğrusal bir ilişkinin dünyanın hiçbir yerinde Türkiye kadar kurulmadığını da vurgulamak gerekiyor…

Ronaldo’nun tepkisinin tam olarak nerden kaynaklandığını bilemesek dahi yaptığı ufak bir hareket ile bile Coca-Cola şirketini büyük bir zarara uğrattığını söylemek mümkün. Sosyal medyada viral olan bu tepkiden sonra şirket büyük bir hisse kaybına uğradı. Ronaldo’nun sözlerinden sonra Coca-Cola’nın hisseleri yaklaşık 4 milyar Dolar değer kaybetti.

e4adgzduuaaxp5g.jpg

Hulasası nerden kaynaklandığı bilinmese dahi Ronaldo’nun tepkisi emperyal yayılmacılığı temsil eden bir markaya ciddi zarar verdi. Büyük-küçük demeden tavrını ortaya koymanın önemini göstermesi açısından ibretlik bir hadise…

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

9 Yorum