1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Roketle Yaralan Kilisli 11 Gün Sonra Hayatını Kaybetti
Roketle Yaralan Kilisli 11 Gün Sonra Hayatını Kaybetti

Roketle Yaralan Kilisli 11 Gün Sonra Hayatını Kaybetti

Suriye'den ateşlenen 3 roket mermisinden birinin eve isabet etmesi sonucu yaralanan kişi, kaldırıldığı hastanede 11 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

22 Nisan 2016 Cuma 16:04A+A-

Kilis'te 11 Nisan'da Suriye'den ateşlenen 3 roket mermisinden birinin eve isabet etmesi sonucu yaralanan kişi, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 74 yaşındaki Abbas Çelik, olayın ardından kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesindeki tedavi altındaydı.

Çelik'in cenazesi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumuna gönderildi. IŞİD üyelerinin 11 Nisan'da Suriye tarafından ateşlediği 3 roket mermisinden biri Atatürk Mahallesi İnce Sokak'taki eve isabet etmiş, patlamada yaralanan 12 kişi, 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ndeki boş araziye saat 14.35'de Suriye'den atılan 1 roket mermisi daha düştü. Kimsenin yaralanmadığı bildirilen olay üzerine bölgeye polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Daha önce de 8 kişi ölmüştü

Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden geçen 18 ve 23 Ocak ile 8 Mart günleri ateşlenen roket mermileri Kilis'te bir okul ile mahalleye isabet etmiş 4 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı. Bunların yanı sıra Suriye tarafından zaman zaman atılan roketler Kilis kent merkezindeki yerleşim alanlarına isabet etmiş, hasara yol açan patlamalarda yaralanan olmamıştı.

7 Nisan'da da Kilis kent merkezine iki katyuşa roket mermisi düştü. 3 kişi yaralandı.

Kent merkezine 11 Nisan'da Suriye tarafından atılan 2 roket mermisi düştü. En az 2'si ağır 8 kişi yaralandı. Akşam saatlerinde de ilçeye 5 katyuşa roketatar mermisi düşmüş, aralarında Abbas Çelik'in de olduğu 12 kişi yaralanmıştı.

18 Nisan'da da Suriye'den ateşlenen toplam 4 roket mermisi, Kilis'te çeşitli yerlere isabet etti. Kilis Valiliği, 3'ü çocuk 4 Suriyelinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ajanslar

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT