1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rojava'da Katliam Delili Bulunamadı!
Rojavada Katliam Delili Bulunamadı!

Rojava'da Katliam Delili Bulunamadı!

Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi, Suriye Kürdistanında gözlem yaan heyetin bir katliam izine rastlamadığını ifade etti.

03 Eylül 2013 Salı 19:57A+A-

Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi bugün yaptığı açıklamada Suriye Kürdistanında gözlemlerde bulunan heyetin herhangi bir katliam izine rastlamadığını ifade etti. Heyetin raporu günlerdir “Rojava’da Katliam Var!” yalanına sarılarak Nusra şahsında Suriye İslami direnişini karalamaya ve bu çerçevede üretilen yalan enformasyonunu çürüten Özgür-Der ve bağlantılı yayın kuruluşlarına karşı saldırıya girişen kesimlere soğuk duş etkisi yaptı.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi yaptığı açıklamada Kürt Ulusal Kongresi tarafından oluşturulan heyetin bölgede yaptığı araştırmalar sonrasında sunduğu raporda “Rojava”da katliam yapıldığına dair herhangi bir delile ulaşmadığını belirterek, yaşanan çatışmaların silahlı iki tarafla sınırlı olduğunu kaydetti.

Amude’de PYD/YPG Katliamının Araştırılmasına Engel!

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kürdistan Bölgesel Yönetimi sözcüsü Dr. Omêd Sebah, heyetin 5 gün boyunca bölgede incelemelerde bulunduğunu ve yaklaşık 400 kişiyle görüşmeler gerçekleştirdiğini belirterek, ayrıca PYD/YPG güçleri tarafından Amude’de gerçekleştirilen katliamın araştırılmasının engellendiği ifade edildi. Açıklamada konuyla ilgili şu sözlere yer verildi:

“Araştırma Heyeti, raporunda Amude’de göstericilere karşı yapılan saldırı ve şehit olanların nasıl şehit düştüklerine ilişkin araştırma yapmasının engellendiği söylendi. Ayrıca yapılan araştırmalar ve halkla gerçekleştirilen bütün görüşmelerde sonuç olarak Rojava’da Kürt halkına karşı katliam yapıldığını gösterecek hiçbir belgeye rastlanmamış olup yaşanan olayların silahlı iki tarafla sınırlı olduğu anlaşılmıştır.” 

ISLAH HABER

HABERE YORUM KAT

6 Yorum