1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rojava Direnişçilerinden Dünya Halklarının Kurtarıcısına Plaket!
Rojava Direnişçilerinden Dünya Halklarının Kurtarıcısına Plaket!

Rojava Direnişçilerinden Dünya Halklarının Kurtarıcısına Plaket!

ABD Başkanı Obama’nın Özel Temsilcisi Mc Gurk’un Suriye Kürdistanı’na yaptığı ziyaret anti-emperyalist cephenin derinliğini ortaya koydu!

03 Şubat 2016 Çarşamba 16:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bilindiği gibi Kürt özgürlük hareketi, kısaca buna PYD de diyebiliriz elbette, emperyalist saldırganlığa karşı çok büyük bir direniş göstererek Rojava’yı kısa bir süre önce her türlü baskıdan, tahakkümden kurtarmıştı. İşte bu olağanüstü direnişin zaferini kutlamak ve sadece Kürt halkının değil, ‘insanlığın umudu’ sayılan direnişçileri selamlamak için geçtiğimiz günlerde ta okyanusu aşarak çok saygın bir şahsiyet Rojava’ya geldi. Dünyanın her yerinde ve her zaman ezilenlerin, mazlumların yanında yer aldığı iyi bilinen ABD’yi temsilen bu kutsal topraklara gelen Sayın Obama’nın özel temsilcisi Sayın Mc Gurk burada dolu dolu birkaç gün geçirdi.

Bu ziyaret vesilesiyle Sayın Mc Gurk başta Kobani mezarlığı olmak üzere ziyaret etiği her yerde çok etkili mesajlar verip, Kobani şehitlerinin ruhlarını selamladı. Şüphesiz Sayın Mc Gurk’un bu ziyaretinin aynı zamanda Kürt halkının azılı düşmanı ve Suriye’de bugün yaşanan her türlü yıkımın, katliamın asıl sorumlusu olan Türkiye devletinin Cenevre görüşmelerinde PYD’nin, pardon Kürtlerin yer almasını engellemesi dolayısıyla en yakın müttefikinden sıcak bir dost selamı, bozulan moralleri düzeltmeye yönelik bir çaba olduğu da görülüyordu.

ABD Temsilcisince gerçekleştirilen bu ziyaret Kürt özgürlük hareketinin başta meşru Suriye rejimi ve direniş ekseninin organizatör ülkesi İran olmak üzere, tarih boyunca hep Müslüman halkların dostu, müttefiki, hamisi olmuş Rusya ile aynı anda ABD ve diğer Batılı güçlerce ittifak geliştirebilen dünyanın en başarılı anti-emperyalist hareketi olduğunu ortaya koymaktaydı! Bütün dünyanın devrimcilerinin, anti-emperyalistlerinin PYD, pardon Kürt özgürlük hareketi örnekliğinden almaları gereken ne çok ders var değil mi? 

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum