1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rifat Hisarcıklıoğlu da mı dış güçlerin adamı?
Rifat Hisarcıklıoğlu da mı dış güçlerin adamı?

Rifat Hisarcıklıoğlu da mı dış güçlerin adamı?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, piyasalardaki son duruma ilişkin açıklama yaptı.

18 Aralık 2021 Cumartesi 12:05A+A-

HAKSÖZ HABER

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, siyasi olarak cari iktidara yakın bir isim. Hisarcıklıoğlu’nun AK Parti’ye zarar vermek isteyeceğini falan kimse söyleyemez. Bugüne kadar Hisarcıklıoğlu’nun eleştirel bir tutum takındığı da çok bilinen bir şey değil.

Bu girizgahı yapmamızın sebebi iktidarın ekonomide attığı adımları eleştiren kimselerin genellikle “muhalefete çalışmak” suçlamasıyla karşı karşıya kalmasından kaynaklanıyor. Daha ileri götürüldüğünde “faizci, dış güçlerin adamı” vb. çirkin yakıştırmaların da  kullanılabildiği herkesin malumu. Troll mantığıyla hareket eden iktidar medyası bunu çok sık yapıyor.

İş adamı kimliğiyle bilinen Rifat Hisarcıklıoğlu iktidarla siyasi çekişme içinde olan birisi değil. Daha evvel dediğimiz gibi iktidara siyasi olarak da yakın bir isim olduğu pekala söylenebilir. Durum böyleyken Hisarcıklıoğlu’nun son açıklamalarını nereye koyacağız?

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Piyasalarda yaşanan çalkantı ve döviz kurlarının geldiği seviye birçok firmamızı endişelendiriyor ve olumsuz etkiliyor. Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınmasını ve öngörülebilirliğin temin edilmesini bekliyoruz."

Döviz kurlarının seviyesinden şikayet eden Hisarcıklıoğlu, istikrar için acil önlem ve öngörülebilirlik istiyor. TOBB Başkanı ekonominin gidişatından duyduğu rahatsızlığı dile getirirken iktidarın politikalarını da eleştirmiş oluyor. Şimdi sormak istiyoruz: Rifat Hisarcıklıoğlu da mı dış güçlerin adamı?

 

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum