1. HABERLER

  2. HABER

  3. Reyhanlı Olayları Hakkında Basın Açıklamasına Davet
Reyhanlı Olayları Hakkında Basın Açıklamasına Davet

Reyhanlı Olayları Hakkında Basın Açıklamasına Davet

İslami kuruluşlar Reyhanlı saldırısı sonrası ırkçı söylem ve saldırılarla ilgili ortak basın açıklaması yapacaklar.

16 Mayıs 2013 Perşembe 22:14A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hatay’ın ilçesi Reyhanlı’daki bombalı saldırıların hemen ardından Suriyeli mültecilere yönelik bazı gruplarca gerçekleştirilen ırkçı saldırılar ve özellikle sol, Kemalist, milliyetçi basında yapılan mülteci karşıtı yayınlar İslami kuruluşlar tarafından protesto edilecek.

Aralarında Özgür-Der, İHH, Anadolu Platformu, Medeniyet Derneği ve Hikmet Derneği gibi kurumların bulunduğu İslami kuruluşlar 17 Mayıs Cuma günü saat 11.00’de Fatih’te Ali Emiri Kültür Merkezi Nikah Salonunda ortak bir basın açıklaması yapacaklar.

Konuyla ilgili Özgür-Der Genel Merkezinden gelen çağrı metninde şu ifadelere yer verildi:

Reyhanlı’yı alçakça kana boyayan bombalı saldırılar sonrasında Türkiye toplumu adına ne yazık ki, utanç verici manzaralara şahit olundu. Bazı siyasi parti liderleri ve çevreler ırkçı söylemlerle Esed zulmünden kaçıp Türkiye’ye sığınan ve çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli kardeşlerimizi karalamaya çalıştı. Aynı çevreler bu insanlık ve kardeşlik duygularından nasibini almayan söylemlerini devam ettirirken Esed’in yerli şebbihaları da provokatif eylemlerle fiili olarak Suriyeli kardeşlerimize saldırıyorlar.

İslami kuruluşlar olarak Reyhanlı saldırıları sonrasında yaşanan faşist söylem ve saldırıları kınamak ve yetkililere Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığı mağduriyetleri ortadan kaldırmaları çağrısında bulunmak için yapacağımız ortak basın açıklamasına bekliyoruz.

Tarih: 17 Mayıs Cuma

Saat: 11.00

Yer: Ali Emiri Kültür Merkezi Nikâh Salonu-Fatih

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum