1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Rektör Cavit Bircan’a Suriyeli Öğrencilerden Teşekkür Ziyareti
Rektör Cavit Bircan’a Suriyeli Öğrencilerden Teşekkür Ziyareti

Rektör Cavit Bircan’a Suriyeli Öğrencilerden Teşekkür Ziyareti

UDEF Aydın İl Temsilciliği, Adnan Menderes Üniversitesinde (ADÜ) öğrenim gören Suriyeli öğrencilerle birlikte ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı 20 Mayıs 2016 tarihinde makamında ziyaret etti.

21 Mayıs 2016 Cumartesi 00:53A+A-

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bircan, kabulde gerçekleştirdiği konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Suriyeli öğrencilerin kendilerine emanet olduğunu vurgulayan Rektör Bircan, her şeyden önce bir ağabey şefkatiyle kendilerini ağırladıklarını söyledi. Kısa süre önce Adnan Menderes Üniversitesi’nde Aydın Valiliği tarafından organize edilen ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yürütücülüğünde gerçekleşen Dünya Gençleri Kültür Festivali’nde hem Suriyeli öğrencilerin hem de 21 ayrı ülkenin açtığı stantlarla kendilerini tanıtma fırsatı bulduğunun altını çizen Rektör Bircan, ADÜ’nün tüm dünya gençlerine kucak açarak adeta bir kültür elçisi gibi çalıştığını söyledi.

UDEF’ nun düzenlediği 9. Gençlik buluşmasında da uluslararası öğrencilerini yalnız bırakmadığını ve onlarla birlikte İstanbul’da birlikte olduğunu da vurgulayan ADÜ Rektörü Bircan, “Her iki etkinlikte çok önemli etkinliklerdi. Hem İstanbul hem de Aydın’da misafir öğrencilerimiz kaynaşma ve kucaklaşmayı yaşadılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Yabancı bir ülkede yaşamanın sıkıntılarını yaşadım, onları anlayabiliyorum ve bir ağabeyleri olarak sıkıntılarının giderilmesi hususunda elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Onlar burada önce Allah’a sonra bizlere emanet.” diye konuştu.

ADÜ’de okuyan Suriyeli öğrenciler de Rektör Bircan’a kendilerini evlerinde gibi hissetmelerinde daima yardımları olduğu için teşekkür ederken, Aydın’da öğrenci arkadaşlarıyla da çok sıcak ilişkiler kurduklarını söylediler. Eğitimin ve kardeşlik ahlakının en güzel örneklerinden birini vatanlarından yüzlerce kilometre ötede yaşadıklarını ifade eden öğrenciler Başta ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, ADÜ Yönetimi ve Aydın halkına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu. 

bircan-20160520-01.jpg

bircan-20160520-02.jpg

bircan-20160520-03.jpg

bircan-20160520-04.jpg

bircan-20160520-05.jpg

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum