1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Raşidiye'nin Stratejik Noktaları Direnişçilerin Denetiminde
Raşidiye'nin Stratejik Noktaları Direnişçilerin Denetiminde

Raşidiye'nin Stratejik Noktaları Direnişçilerin Denetiminde

Suriye'de direnişçilerin Raşidiye bölgesinde stratejik öneme sahip 4 askerî noktanın denetimini sağladığı bildirildi.

16 Haziran 2015 Salı 11:03A+A-

Suriye'de direnişçilerin çatı örgütlerinden Şam Cephesi’ne (el-Cebhetu'ş Şamiyye) bağlı birliklerin Halep'te Esed güçlerine karşı düzenlediği operasyonda 20 rejim askerini öldürdüğü, rejime ait birçok noktayı kontrol altına aldığı bildirildi.

Şam Cephesi’nin basın sorumlularından Ahmed Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, direniş birliklerinin, Halep'in Raşidiye, Eşrefiye ve Halidiye bölgesinde rejim güçlerine karşı ağır silahlarla düzenlediği operasyonda 20 rejim askerinin öldüğünü, bir tankla çok sayıda askerî aracın imha edildiğini söyledi.

Muhammed: "Şam Cephesi birlikleri, Esed güçlerinin olduğu yerlere 'cehennem' ve havan toplarıyla saldırdı. Diğer muhalif birliklerin de destek verdiği operasyonda, Raşidiye ve Halidiye bölgesinde rejime ait birçok noktanın kontrolü ele geçirildi. Muhalifler, Raşidiye bölgesinde stratejik öneme sahip 4 askerî noktanın denetimini sağladı." dedi.

Halep'te birçok cephe hattında şiddetli çatışmaların çıktığını dile getiren Muhammed: "Muhaliflerin operasyonları iki günden bu yana devam ediyor. Çatışmalarda muhalifler, kentteki boya ve cam fabrikasının yanı sıra Esed güçlerinin karargâh olarak kullandığı birçok binayı da ele geçirdi." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT