1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ramazan El Buti Öldürüldü!
Ramazan El Buti Öldürüldü!

Ramazan El Buti Öldürüldü!

Esed’e verdiği destekle tanınan ve direnişçilere karşı cihad fetvası veren Ramazan el Buti, bir canlı bombanın İman Camii'ne düzenlediği saldırıda öldü.

21 Mart 2013 Perşembe 20:41A+A-

Ramazan El Buti'nin öldürüldüğünü Esed’in resmi haber ajansı SANA duyurdu. Buti'nin Mezraa semtindeki İman Camii'ne düzenlenen canlı bomba saldırısında öldüğü ve beraberinde 20 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. 

Bir kaynak ölü sayısını 26 ve yaralı sayısını 55 olarak verdi.

Ramazan el Buti Esed rejiminin meşruiyetini savunuyordu. Son olarak Özgür Suriye Ordusu'na karşı cihad fetvası vermişti.

Ölü sayısının 40 olduğu açıklandı.

ÖSO ve NUSRA'DAN AÇIKLAMA

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Sözcüsü Abdulhamid Zekeriya yayınladığı yazılı açıklamada, ''Saldırıyı ÖSO yapmadı. Ramazan el-Buti 'Sultan'ın davetçisi' olsa da böyle bir saldırıyı şiddetle kınıyoruz'' ifadesini kullandı.

Açıklamasında, bölgenin rejimin kontrolünde olduğunu vurgulayan Zekeriya, ''Suriye rejimi camiye yerleştirdiği bombaları patlatarak devrimcileri karalamak istemiş olabilir. Asla camilere saldırmayız'' ifadelerine yer verdi.

Saldırıyla ilişkimiz yok

Nusra Cephesi de yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak, ''Bu saldırıyla hiçbir ilişkimiz yoktur, rejimin bölgesidir ve bizler Allah'ın evlerine saldırmayız'' ifadesini kullandı.

bessar-esad-buti.jpg

HABERE YORUM KAT

60 Yorum