1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD: “Esed Rejiminin Çöküşü, Herkes İçin Facia Olur!”
PYD: “Esed Rejiminin Çöküşü, Herkes İçin Facia Olur!”

PYD: “Esed Rejiminin Çöküşü, Herkes İçin Facia Olur!”

PYD lideri Müslim, Nusra Cephesi ve Ahraruş Şam'ın da IŞİD'den farksız olduğunu iddia ederken Esed'in gitmesinin felaket olacağını söyledi

25 Eylül 2015 Cuma 13:43A+A-

PYD lideri Salih Müslim, Esed taraftarı olmadığını ancak Esed'in çökmesinin herkes için felaket olacağını savundu. Müslim, tehlikenin yalnızca IŞİD'den değil Nusra Cephesi ve Ahraruş Şam'dan da geldiğini öne sürdü.

Independent'tan Patrick Cockburn'a konuşan PYD lideri Müslim, IŞİD ve El Kaide bağlı gruplar tarafından Beşşar Esed yönetiminin devrilmesinin, herkes için bir felaket olabileceğini savundu. Müslim, "Rejim Selefiler yüzünden çökerse, bu herkes için felaket olur" ifadelerini kullandı.

Esed'in destekçisi olmadığını söyleyen Müslim, yönetimin daha kabul edilebilir bir alternatifle değişmesi gerektiğini savunurken İslamcı grupların Şam'a mesafesinin korkutucu yakınlıkta olduğunu ve onların işbaşına gelmesinden korktuğunu söyledi.

Kobani'de IŞİD'le savaş ile ilgili bir soru üzerine tehlikenin yalnızca IŞİD'den gelmediğini savunan Müslim, muhalif gruplardan Nusra Cephesi ve Ahraruş Şam'a da dikkat edilmesi gerektiğini öne sürdü. "Hepsinde aynı zihniyet var" ifadesini kullanan Müslim, bölgede bu gruplar oldukça Kürtlerin kendilerini güvende hissetmeyeceğini söyledi.

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum