1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Putin'in Ziyaret Ettiği Hastanede 180 Doktora Koronavirüs Bulaştı, Başhekim Yoğun Bakımda
Putin'in Ziyaret Ettiği Hastanede 180 Doktora Koronavirüs Bulaştı, Başhekim Yoğun Bakımda

Putin'in Ziyaret Ettiği Hastanede 180 Doktora Koronavirüs Bulaştı, Başhekim Yoğun Bakımda

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan ve bölgenin en büyük hastanelerinden biri olan No-Mitin'de 180 doktora koronavirüs teşhisi kondu. Hastanenin başhekimi de yoğun bakıma alındı.

12 Nisan 2020 Pazar 16:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

Geçtiğimiz hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ziyaret ettiği ve bölgenin en büyük hastanelerinden biri olan Moskova'daki No Mitin'de görev yapan doktorlarda koronavirüs belirtilerine rastlandı. Koronavirüs belirtileri üzerine hastanede görev yapan doktorların tümüne testler yapıldı. Testler sonucu hastanede görev yapan 180 doktor ve başhekimde koronavirüs tespit edildi. 

Başhekim de Yoğun Bakımda

Hastanenin Başhekimi ve Putin’in özel doktoru Yulia Sergeeva'nın koronavirüs nedeni ile yoğun bakıma alınırken, hastane tamamen boşaltıldı. Hastane yatan hastalar hızla bölgedeki diğer hastanelere sevk edilirken, hastanenin kapısına 20 Nisan'a kadar kapalı olduğuna dair bir yazı asıldı. 

putin-001.jpg

Gövde Gösterisi Fos Çıktı

Putin'in No Mitin'i ziyareti bir gövde gösterisi gibi gerçekleşmiş, Rusya'da hiç bir corona virüs hastası olmadığı gururla belirtilmiş ve buna rağmen tedbirlerin en yüksek seviyede tutulduğu dünyaya ilan edilmişti. Ne var ki; Putin'in gövde gösterisi yaptığı Rusya'nın en büyük, en donanımlı hastanesinde değil hastaları tedavi etmek doktorları bile koruyacak tedbir ve donanımlardan yoksun olduğu ortaya çıktı. 

İmaj Yatırımları Çok Yüksek

Koronavirüs gündemini dahi bir güç-kudret gösterisi için vesile yapan Rusya’da işler ters tepti. Rusya'nın Sovyetler Birliği döneminden miras aldığı propaganda mekanizmaları halen çok güçlü ve tesirli işleyip Türkiye sathında da oldukça müşteri bulsa bile başkent Moskova dâhil vaziyetin içler acısı olduğunu uzun süre saklamak mümkün olamıyor. Rusya ve Çin devletleri işledikleri suçları örtmek için olduğu gibi içine düştükleri zaaf ve krizleri de algı yönetimiyle, imaj çalışmasıyla, propaganda yöntemleriyle telafi etmeye çalışıyorlar.

Amerikan Rüyası, Rusya ve Çin Yalanı

İtalya, İspanya, Fransa ve Amerika’daki coronavirüs hadislerini iyi kötü takip etmek mümkünken Rusya ve Çin despotik karakterleri sebebiyle kamuoyunu aldatan, bilgileri saklayan veya çarpıtan karakterlerinden asla vazgeçmiş değiller. Rusya ve Çin’den gelen bilgi ve görüntülerin propaganda boyutunu unutup yeni bir Asya mucizesi keşfetmiş gibi sarılanlar aslında Amerikan rüyasından pek bir farkı olmayan yalanlardan medet ummaktalar.  

HABERE YORUM KAT

2 Yorum