1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. "Putin'in rejimi tıpkı Sovyetler Birliği gibi beklenmedik bir şekilde çökebilir"
"Putin'in rejimi tıpkı Sovyetler Birliği gibi beklenmedik bir şekilde çökebilir"

"Putin'in rejimi tıpkı Sovyetler Birliği gibi beklenmedik bir şekilde çökebilir"

Kırım Tatarları Lideri ve Ukrayna Parlamento Üyesi Mustafa Dzhemilev, Rusya Federasyonu'nda totaliter rejim çöktüğü anda Kırım'ın Ukrayna kontrolüne geri döneceğine ve bunun her an olabileceğine inandığını belirtti.

06 Mayıs 2021 Perşembe 19:11A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

Kırım Tatarları Lideri ve Ukrayna Parlamento Üyesi Mustafa Dzhemilev Ukrayna medyasına verdiği röportajda, ‘Kırım Ukrayna'ya ne zaman dönecek?’ sorusuna, “Totaliter rejimler beklenmedik bir şekilde tamamen çökerler. Sovyetler Birliği'nde de durum aynıydı. Yakın zamana kadar SSCB'nin yüzyıllarca var olacağı düşünülüyordu." dedi.

Kırım Tatar lideri, çöküşün gerçekleşmesinin ardından Rusya’nın işgal ettiği bölgelerin Rusya Federasyonu'ndan ayrılacağını iddia etti.

Dzhemilev, "Aynısı Rusya Federasyonu için de olacak. Bölgeler, tıpkı Sovyetler Birliği'nden bölünen cumhuriyetler gibi filizlenecek." dedi.

Üstelik Rusya Federasyonu'nun potansiyelinin Sovyetler Birliği ile karşılaştırılamayacağını belirten Dzhemilev, “Rusya'nın GSYİH'sı, SSCB’ninkinden ve kendisinden on kat daha küçük olan İtalya’dan daha düşük.” ifadelerini kullandı.

Uzun yıllardır politikanın içerisinde yer alan Tatar politikacı, Rusya'nın bütçesinin de çoğunu askeri teçhizata ve propagandaya harcadığını belirtti.

Putin’in askeri silahlara aktardığı kaynaklar ile ilgili Dzhemilev, "Rusya askeri amaçları için yürütülen projelere büyük kaynaklar ayırmaya devam ediyor. Asker başına NATO ülkelerine göre yaklaşık beş kat daha az harcıyor olabilirler çünkü öncelikleri silahlar ve propaganda." dedi.

Kaynak: Qırım Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT