1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. 'Putin'in Rasputini'nden kimyasal silah tehdidi
'Putin'in Rasputini'nden kimyasal silah tehdidi

'Putin'in Rasputini'nden kimyasal silah tehdidi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dış politika danışmanlığını yapan, 'Putin'in Rasputin'i' olarak anılan Alexandr Dugin, "...ABD ya da NATO sahaya inerse durum değişir. Biz buradan istediğimizi alamazsak ateş Rus topraklarına taşınacak"

11 Nisan 2022 Pazartesi 12:35A+A-

Rus işgali 47.gününde devam ederken, Rusya'dan Ukrayna işgaline dair açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Rusya'nın sivilleri dahi kasıtlı hedef aldığı atmosferde Ruslardan kimyasal silah kullanılabileceği tehdidi geldi.

Türkiye gazetesine röportaj veren Dugin, Putin'in emriyle 24 Şubat'ta işgal girişiminde bulunulan Ukrayna'dan istediklerini alamadıkları takdirde savaşın Rusya topraklarını taşınacağını iddia etti. "Aksi durumda tüm dünya yangın yerine döner" diyerek dünyayı tehdit eden Dugin, NATO'nun sahaya inmesi durumunda kimyasal silah kullanacaklarını söyledi.

Putin'in dış politika danışmanı Alexandr Dugin, "Rus ordusu hiçbir biçimde kimyasal silah seçeneğine başvurmaz. Ancak ABD ya da NATO sahaya inerse durum değişir. Çünkü biz buradan istediğimizi alamazsak ateş Rus topraklarına taşınacak. Kimse böyle bir ihtimale tahammül göstermemizi beklemesin. Bu, Rusya için millî güvenlik tehdididir ve böyle bir riske karşı kimyasal seçenek dahil her tür önleyici tedbiri alma hakkımız var." ifadeleriyle kimyasal silah kullanmaktan çekinmeyeceklerini söyledi.

Rusya'nın işgale devam edeceğini ifade eden Dugin, "Şu an orduda, komuta kademesi dahil geniş çaplı revizyona gidildi. Ordu hazırlıklarını tamamladığında önce Donbas tamamen temizlenecek. Ardından Kiev dahil tüm Ukrayna kentlerine saldırılar başlayacak. Rusya için Donbas ya da Ukrayna’nın belirli bir kısmını kontrol etmek zafer değil. Ülkenin tamamında belirlenen hedefler yok edilip güvenlik sağlanana ya da Zelenskiy teslim olana kadar askerlerimiz evine dönmeyecek." dedi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum