1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Putin’in diplomatik tavırları ve darbe sinyalleri
Putin’in diplomatik tavırları ve darbe sinyalleri

Putin’in diplomatik tavırları ve darbe sinyalleri

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u havaalanında karşılamayan ve onu uzun bir masada ağırlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’i sıcak karşılamasına Avrupa’dan büyük bir öfke ile karşılık veriliyor.

11 Şubat 2022 Cuma 16:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in son zamanlardaki diplomatik ve askeri tehditlerine karşılık içerden muhalif sesler yükselmeye devam ediyor. Emekli Rus Generaller, Putin'i Ukrayna konusunda eleştirirken, istifa çağrılarını da yeniledi.

Rusya Subaylar Meclisi Başkanı emekli General-Albay Leonid Ivashov, örgütünün web sitesinde 31 Ocak tarihinde kamuya açık bir mektup yayınladı.

Açık mektupta Putin yönetimi şu sözlerle eleştirilirken, ‘Devlet sisteminin yetersizliği, profesyonelliğin olmaması ve toplumun düzensizliği karşısında hiçbir ülke uzun süre yaşayamaz’ Putin de yeniden uyarıldı. 

“Rusya Federasyonu Başkanı ve Vatandaşlarına” bir çağrı başlığı ile yayınlanan mektupta Putin’e istifa et çağrıları yöneltilirken, Putin, Rusya’yı savaşa sokmaya çalışmakla itham edildi.

Örgüt adına yayınlanan keskin bir dille yazılmış mektubun son satırlarında, “Biz, Rusya'nın subayları, Rusya Federasyonu'nun birleşik güçlere karşı tek başına kalacağı bir savaşı kışkırtma suçu politikasından vazgeçmesi gerektiği çağrımız yineliyoruz” denildi. Mektupta, “Rusya Federasyonu Başkanı'ndan savaşa dair tüm olumsuz söylemleri reddetmesini talep ediyoruz… ve emekli olması gerektiğini hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Rusya'nın uydu devletlere karşı bakışını Putin'in diplomatik tavırlarında görmek mümkünken, Fransa üzerinden de NATO'ya ve Batı ülkelerine bakışını görmek oldukça mümkün hale geldi.

 

Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u uzun bir masaya oturttu. Sadece Batı'ya mesaj verme amacı taşımayan Putin'in, Sovyetlere bağlı uydu ülkelere karşı tutumuyla da uzun bir süredir eleştiri aldığı biliniyor. 

putin-macron.jpg

 

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile daha yakın bir masada görüşmeler yapıldı.

putin-tokayev-2.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum