1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “Putin'in de Sonu Hitler Gibi Olacak”
“Putin'in de Sonu Hitler Gibi Olacak”

“Putin'in de Sonu Hitler Gibi Olacak”

Kırım Tatarlar Lideri Kırımoğlu, “Şimdi Rusya diyorlar ki: ‘Kırım Yarımadası bizimdir.’. Bunu zamanında Hitler de söyledi. Hitlerin âkıbeti malum. Ben inanıyorum ki, Putin’in âkıbeti de Hitler gibi olacak.” dedi.

20 Mayıs 2016 Cuma 13:55A+A-

Kırım Tatarlar Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kanada temasları çerçevesinde Ontario Eyalet Parlamentosu gönderine ilk kez Kırım bayrağı çekilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Törende AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kırımoğlu, Kanada'da çok sayıda Ukrayna kökenli vatandaş bulunduğunu ve ülkede temaslarının çok verimli geçtiğini söyledi.

Ukraynalıların, Kırım Tatarlarının davasına destek verdiğini ifade eden Kırımoğlu, Ukrayna'nın Kırım Tatarlarının davası için önemli bir ülke olduğunun altını çizdi.

Kırım Yarımadası'na yıllardır sahip olmak isteyenlerin bulunduğunu ve bunlardan birinin de Hitler olduğunu kaydeden Kırımoğlu, “Şimdi Rusya diyorlar ki ‘Kırım Yarımadası bizimdir.’. Bunu zamanında Hitler de söyledi. Hitlerin âkıbeti malum. Ben inanıyorum ki, Putin’in âkıbeti de Hitler gibi olacak.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum